Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Los Simpson

Un vídeo d''Els Simpson' en català es torna viral a xarxes socials

En total, es van emetre tres temporades doblades en la nostra llengua, una xifra irrisòria tenint en compte els més de 600 capítols que ha llançat la sèrie nord-americana

Los Simpson
Un vídeo de 'Los Simpson' en català es torna viral a xarxes socials | Fox TV

 

El fet de formar part d'un territori on es parlen diversos idiomes compta amb multitud d'avantatges. Per exemple, es poden viure moments d'allò més divertits si mirem una sèrie de televisió que estigui doblada amb una llengua diferent de la qual estem acostumats.

Això és el que ha passat recentment amb la comèdia nord-americana de 'Los Simpson', després que alguns seguidors de la sèrie de dibuixos hagin descobert que, anys enrere, aquest producte audiovisual es va emetre durant un temps en català.

TVE2 va emetre la sèrie en català

Tal com recull el mitjà 'La Vanguardia', en un principi els drets de la sèrie creada per Matt Groening per al canal Fox els tenia Rtve. La cadena, que després d'adquirir-los va començar a emetre els capítols a partir de l'any 1991, els llançava pel seu canal secundari, és a dir, TVE2.

Així les coses, cal recordar que aquest canal doblava part dels continguts emesos al català, i 'Los Simpson' no van ser una excepció.

Un vídeo de 'Los Simpson' en català s'ha fet viral

Ara, s'acaba de fer públic un vídeo que no arriba al mig minut de durada, i on es pot gaudir d'una escena on els progenitors de la família Simpson, Homer i Marge, mantenen una breu conversació en la nostra llengua.

Els dobladors van intentar respectar al màxim l'estil del creador d'aquesta sèrie realitzada en format d'animació, i el cert és que ho van aconseguir. Amb tot, es van emetre fins a tres temporades en català, fins que Antena 3 va decidir comprar els drets d'uns dels dibuixos més emblemàtics del nostre país, quelcom que va tenir lloc l'any 1994.

També et pot interessar...

  • Els 35 personatges més divertits dels Simpson.

  • Oriol Nolis deixarà de presentar el telenotícies de TVE a final de temporada.

    >