Luis Enrique emocionat

Xana, la filla de la qual Luis Enrique va haver d'acomiadar-se massa aviat

La filla petita del seleccionador moria als 9 anys

Luis Enrique ha aconseguit refer la seva vida després de rebre un dels pitjors cops fa tot just tres anys. Enmig de les alegries que segueix donant la seva filla Sira, que s'ha convertit en campiona d'Espanya, el seleccionador de futbol encara no oblida la petita Xana.

Xana perdia la dura batalla contra el càncer amb tot just 9 anyets i va deixar la seva família completament destrossada. El seu pare, Luis Enrique, va ser l'encarregat de comunicar aquesta trista notícia mitjançant un dolorós comunicat.

«La nostra filla Xana ha mort aquesta tarda a l'edat de 9 anys, després de lluitar durant 5 mesos intensos contra un osteosarcoma», anunciava rebent el suport de molts amics i companys del món del futbol. «Et recordarem cada dia de les nostres vides amb l'esperança que en un futur ens tornarem a trobar. Seràs l'estrella que guiï la nostra família», prometia a la nena enmig del dolor.

Temps després, Luis Enrique s'atrevia a pronunciar-se sobre com havia afrontat aquesta terrible perduda. Reconeixia que, malgrat que la mort és una cosa que tots hem d'afrontar, «no en l'ordre que m'ha tocat a mi».

Tanmateix, per sort, la família s'ha unit molt més i n'ha tret tota la fortalesa en aquests moments tan complicats. «La meva família em dona tot el suport del món. Em sento molt orgullós de la fortalesa i la fermesa de tots ells», explicava el seleccionador. Ell mateix reconeixia que: «tenia ganes de tornar a recuperar la vida i tornar a fer el que més m'agrada, relacionar-me amb el futbol i demostrar a la meva família que la vida continua».

El cop devastador del qual es va haver de recuperar Luis Enrique

A més a més, agraïa el suport i el respecte que li havien mostrat, «sobretot pels minuts de silenci als camps de futbol».

Fotomuntatge de Luis Enrique i la seva filla Sira
Sira ha estat el gran suport de Luis Enrique Martínez aquestes setmanes. | CatalunyaDiari

D'altra banda, encara que la seva filla Sira tampoc no sol estar a l'ull públic, decidia trencar el silenci fa uns mesos per parlar de la seva germana petita. «Soc molt sensible, però quan he de ser forta, també ho soc. El que he viscut amb la meva germana m'ha fet veure la vida d'una altra manera. Abans m'estressava davant el mínim problema. Ara m'aturo a pensar que cal viure i gaudir de cada moment. No se sap quan serà el nostre final. Intento suportar-ho bé i treure-li el costat positiu a tot», reflexionava.

La noia s'ha dedicat completament a l'hípica, la seva gran passió, i arribava a convertir-se en campiona d'Espanya de salts. D'aquesta manera, no hi ha dubte que Sira porta l'esport a la sang, igual que el seu pare, la qual cosa, fins i tot, li resulta terapèutica. Ella mateixa assegura que muntar a cavall és el refugi. «Quan estic trista, hi pujo i m'oblido de tot. Em concentro i és com si fóssim un».

Queda clar que tant Luis Enrique com la seva dona Elena i els seus dos fills, Pacho i Sira, han format una pinya per superar el pitjor cop de les seves vides. La parella fa més de 25 anys que estan casats i en coneixem pocs detalls, ja que han preferit mantenir-se sempre en un discret segon pla. A poc a poc, anaven formant una família preciosa de la qual avui poden presumir amb orgull.

Tot i que la Xana, que naixia el 2010, s'emportava molts anys amb els seus germans, no hi ha dubte que es convertia en la nena consentida per tots i la seva arribada suposava tota una revolució a casa.