IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El calendari complet del govern espanyol per tornar a la normalitat

L'executiu dirigit per Sánchez ja treballa en unes noves dates per a recuperar la normalitat, sempre que la pandèmia ho permeti

Presa de mostres de coronavirus a l'Hospital Militar d'Aragó el 26 de març de 2020
El govern ha fet una primera proposta de calendari, encara que pot variar depenent de l'evolució de la pandèmia | Catalunya Diari

En els moments que els espanyols estem patint, l'únic que molta gent té al cap ara mateix és el moment en què s'anul·li el confinament i tot torni a la 'normalitat' que tothom desitja en aquests temps. Doncs el govern espanyol ja està començant a preparar els primers passos que es duran a terme després del confinament.

Encara que, segons ha publicat 'Crónica Global', el govern asseguri que tot dependrà de l'evolució del coronavirus durant les pròximes setmanes, la data clau que tots hem de tenir en compte és el 12 de maig. Aquell dia, si tot va sobre el previst, es podran obrir els petits comerços, concessionaris i tots els tallers mecànics. 

Bars i restaurants tancats al públic fins al juny

El següent pas es duria a terme el 23 de maig, dia en el qual els ciutadans podríem anar a passejar per parcs i jardins, però sempre mantenint les mesures d'higiene i seguretat que estipulen les autoritats. Seria dos dies després — 25 de maig — quan els comerços dels serveis personals, com ara les perruqueries podrien obrir altra vegada. D'altra banda, no seria fins a partir del 26, els ciutadans podrien tornar a realitzar viatges per territori espanyol sense cap mena de restricció. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

D'altra banda, el govern no permetria fins al mes de juny l'obertura al públic de bars i restaurants. Tot i això, segons 'Crónica Global', el govern no ha decidit si s'aplicarien restriccions pel que fa a capacitat o mesures preventives en aquests locals d'oci. També seria la primera setmana de juny quan es tornarien a obrir els centres escolars — instituts, escoles... —. 

LaLiga podria tornar el 23 de juny

Pel que fa al sector del turisme, un dels més afectats per la pandèmia, obrirà les portes el pròxim 7 de juny — si tot va sobre el previst —. Tot i aquesta data marcada, no seria fins al dia 19 del mateix mes que s'abolirien les restriccions sobre el trànsit internacional, seguint les normatives mundials establertes per la crisi del coronavirus. 

L'últim sector en tornar a obrir les seves portes — remarquen, de forma progressiva — serien els recintes esportius i sales d'espectacles. Aquesta part del sector d'oci és una de les que més polèmica està portant, sobretot per la gran quantitat de diners que suposa pel que fa al futbol. D'una banda, Javier Tebas, president de la patronal de futbol, reclama reprendre LaLiga entre el 6 i el 28 de juny. Però tal com ho està marcant Sánchez, sembla que no seria fins al 23 del mateix mes que podrien tornar a disputar un partit.


Comentaris

envia el comentari