IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Denuncien el robatori de mascaretes en hospitals de Barcelona

El president del Col·legi de Metges de Barcelona ha denunciat a les xarxes la desaparició d'aquests utensilis en diferents centres de la ciutat

Imatge exterior de l'Hospital de la Vall d'Hebron, amb vehicles i persones al davant el 23 de febrer de 2020
Una pediatra de l'Hospital de la Vall d'Hebron va denunciar la desaparició de mascaretes | cedida
 

Les mascaretes s'estan esgotant en nombroses farmàcies de Barcelona. Tal és la confusió creada pel coronavirus, que fins i tot n'han desaparegut en un important hospital públic, segons el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós. Aquest ha explicat en una publicació per Twitter que un important quiròfan del centre ha estat a prop d'aturar la seva activitat perquè no disposava d'aquest material.

Padrós ha demanat responsabilitat als metges de la ciutat. «Demano als meus companys i companyes que exemplifiquem actituds responsables essent coherents amb el que demanem a la població», ha comentat en el seu compte.

El professional ha valorat aquest cas com «inadmissible», així com el que havia denunciat poc abans la pediatra Anna Collado, que treballa a l'Hospital de la Vall d'Hebron. «Treballo en una planta amb nens oncològics. Estem racionant les mascaretes per persones i dies perquè estan desapareixent. Estem sota mínims. Fem vergonya com a societat», ha subratllat l'especialista en medicina infantil.

Mascaretes a preus exorbitants

Aquesta mateixa setmana, el Col·legi de Farmacèutics ha alertat de la compra descontrolada de mascaretes. Està succeint que persones que necessiten aquest utensili acudeixen a les farmàcies i no se les poden vendre perquè els comerços no en tenen.

Segons ha informat 'Crónica Global', la histèria i la necessitat desesperada de tenir mascaretes ha disparat els seus preus. Una mascareta de la marca 3M va rondar els 11 euros en 2019. Ara, aquesta xifra ha escalat fins als 89,95 euros. Es tracta d'un encariment de quasi el 700%. En una altra pàgina de compra online, un paquet de 10 mascaretes respiratòries que solia costar uns 60 euros ha arribat als 449 euros aquesta setmana. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari