Desapareix en estranyes circumstàncies la primera doctora que va alertar sobre el coronavirus

Ai Fen va denunciar fa unes setmanes les severes pressions que va rebre de l'hospital de Wuhan perquè no alertés del coronavirus

La doctora Ai Fen va ser una de les primeres metges a alertar de l'brot a la Xina
La doctora Ai Fen va ser una de les primeres metges a alertar del brot a Wuhan (Xina) | Twitter

Recentment va sortir a la llum la història de la doctora Ai Fen, una de les primeres metges de Wuhan —Xina— que van alertar de la propagació del coronavirus fa ja més de tres mesos.

La seva història va saltar a la llum fa dues setmanes, quan la doctora va denunciar en una entrevista a la revista xinesa 'Renwu' haver rebut «pressions extremadament severes i sense precedents» dels funcionaris de l'hospital on treballava.

La doctora va ser una de les primeres a detectar l'existència de virus i va intentar posar-ho en coneixement de les autoritats de l'Hospital Central de Wuhan.

«Vam veure a més i més pacients entrar a mesura que el radi de propagació de la infecció es va fer més gran, i jo sabia que la transmissió del virus era d'humà a humà», assenyalava Ai Fen en la mateixa entrevista. No obstant això, les autoritats xineses en aquell temps encara negaven que la transmissió fos d'humà a humà.

Ho reconeixerien públicament vint dies després de l'informe de la doctora, que va haver de patir una reprimenda de la direcció de l'hospital per difondre «rumors que podrien danyar l'estabilitat», tal com reconeixia la doctora.

Segons una informació de CNN Austràlia, el govern xinès també tenia interès a silenciar el brot de coronavirus i apunta que en aquell temps, el president Xi Jinping va ordenar que la denúncia de la doctora s'eliminés.

Una misteriosa desaparició

Després de la denúncia pública per la doctora a la revista 'Renwu', els mitjans locals de Wuhan s'han fet ressò de l'estranya desaparició d'Ai Fen, que fins al moment es troba en parador desconegut.

Segons els mateixos mitjans locals, el govern xinès estaria darrere d'aquesta estranya desaparició i apunten que la doctora podria haver estat arrestada per les autoritats xineses.

La veritat és que ningú coneix el parador de la doctora. Molts dels seus col·legues es neguen a parlar i altres han mort per la malaltia, com és el cas del doctor Li Wenliang, de 34 anys.

El metge conegut com l'heroi xinès per alertar de brot de coronavirus figurava en un extens informe sobre la malaltia que va publicar la doctora Ai Fen a 'WeChat'.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Comentaris

envia el comentari