YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Més dubtes sobre l’origen del coronavirus: descarten el principal sospitós d'iniciar el brot

Inicialment, es creia que el pangolí podria haver transmès la malaltia des dels ratpenats fins als humans a la Xina, però els experts han declinat aquest extrem

Imatge d'un exemplar de pangolí
El pangolí ha estat en el punt de mira dels científics aquests últims dies | Arxiu

Importants novetats sobre les investigacions al voltant de l’origen del brot a la Xina, que inicialment es creia que podria haver estat el pangolí, un animal que, segons els experts, podria ser el transmissor de la malaltia entre els ratpenats i els humans. No obstant, les darreres anàlisis han descartat que aquesta espècie tingui res a veure amb el virus. 

En un principi, els científics van detectar el coronavirus en un pangolí que tenia un genoma amb el 99% idèntic al que causa la malaltia Covid-19. Però una nova anàlisi de les seves dades ha revelat que aquesta equivalència es troba finalment al 90%, dada insuficient per afirmar que el pangolí és l'origen de l'epidèmia.

Concretament, la coincidència inicial del 99% corresponia només a una proteïna que el virus utilitza per atacar les cèl·lules a les que infecta. Però tenint en compte tot el genoma, l'equivalència final i global és del 90%.

Amb aquesta nova troballa, els científics comencen des de zero, ja que, novament, s'obren totes les possibilitats al voltant de l’origen del brot a la Xina. Les investigacions se centren ara en el pont entre ratpenats i humans que hauria generat aquesta situació, concretament entre les moltes espècies que es venien al mercat de Wuhan, on va començar l'epidèmia.

La llista de les possibles espècies que haurien pogut originat el contagi continua incloent els pangolins, però si va ser un exemplar d’aquest animal en cap cas es tractaria del mateix que va utilitzar la Universitat Agrícola de Sud de la Xina per assenyalar aquesta espècie com a culpable del brot, explica la revista ‘Nature’.


Comentaris

envia el comentari