Una dona de la Xina amb símptomes de coronavirus intenta escapar a Valladolid

La dona presentava símptomes de la malaltia i feia deu dies que havia tornat de la Xina

Sanitaris del Sacyl a les portes del domicili de la xinesa que podria estar contagiada de coronavirus a Valladolid
Els serveis d'emergència van haver d'anar a casa de la dona després que ella fugís en taxi | Europa Press

La Conselleria de Sanitat de Castella i Lleó ha activat el protocol per coronavirus després que una dona de nacionalitat xinesa presentés símptomes dies després d'haver tornat del seu país natal, segons han informat fonts de l'Executiu autonòmic a Europa Press.

Concretament, la Junta ha iniciat l'enquesta epidemiològica i clínica amb una pacient a Valladolid en el marc de la situació d'alerta pel nou coronavirus (2019-nCoV). Aquesta pacient es trobava sota els efectes de l'alcohol i amb una actitud violenta i no col·laborativa amb els serveis assistencials i de Salut Pública, raó per la qual ha saltat l'alarma.

La dona va escapar cap a casa en estat d'embriaguesa 

Feia 10 dies que la dona en qüestió havia tornat de Shanghái (Xina), una zona on no s'ha implantat la quarantena. L'afectada es trobava a un bar de Valladolid amb la seva parella quan va començar a sentir-se marejada i amb vòmits. Va ser llavors quan les persones que es trobava a l'establiment van trucar alarmats a emergències.

Els equips sanitaris van dirigir-se cap al bar en qüestió mentre la Conselleria activava el protocol. La xinesa, però, va decidir tornar en taxi a casa abans que poguessin arribar l'equip mèdic. Allà va ser localitzada i posada en aïllament

Tot i això, no va posar les coses gens fàcils a l'equip de professionals sanitaris. El seu estat clínic, la seva embriaguesa i la falta de col·laboració van fer que el procés s'allargués en el temps i va haver de ser traslladada a l'Hospital Universitari Rio Hortega.

Els hospitals estan preparats per aquestes epidèmies 

Per la seva banda, aquest hospital disposa de recursos humans, tècnics i d'infraestructura necessaris per a l'abordatge i gestió d'aquest tipus de situació, ja que els seus professionals han estat formats per saber actuar davant alertes epidemiològiques. D'aquesta manera,la pacient es mantindrà en situació d'observació i romandrà en aïllament hospitalari. Per ara, aquesta situació no ha estat declarada com 'cas d'investigació', però s'està a l'espera dels resultats i de l'evolució clínica del pacient, així com de la seva reacció als serveis epidemiològics

Finalment, la Conselleria de Sanitat ha insistit què els sistemes de vigilància i alerta de Salut Pública i els centres d'atenció sanitària (tant primària com hospitalària) i d'emergències del conjunt de Sistema Nacional de Salut tenen experiència i capacitat pel correcte seguiment del procediment mencionat i assistència de casos sospitosos. Les mesures d'actuació i prevenció són similars a altres malalties transmissibles freqüents a l'entorn on es viu.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari