El missatge optimista de Fernando Simón: «Espanya està en fase de possible control»

Aquest dissabte hi ha hagut un increment de l'1,7% en el nombre de morts per coronavirus, 378 morts més en les últimes 24 hores

Fernando Simón en la compareixença d'aquest matí de dijous, 27 de febrer
L'epidemiòleg Fernando Simón ha enviat aquest dissabte un missatge optimista. | Europa Press

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha assenyalat que la pandèmia de la Covid-19 a Espanya «està en fase de possible control». «Això ens permet plantejar situacions de futur», ha manifestat aquest dissabte Simón, durant la seva intervenció en la roda de premsa del Comitè Tècnic de seguiment diari del coronavirus.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Per a l'expert de Sanitat, Espanya segueix «amb la tendència observada» i amb una situació «semblant a la dels últims dies», un fet que, a parer seu, és una bona notícia i una situació molt favorable. «Progressivament hem de començar a plantejar-nos l'evolució de les mesures d'alleujament», ha subratllat Simón, destacant que aquest dissabte hi ha hagut un increment de l'1,7% en el nombre de morts per coronavirus, 378 morts més en les últimes 24 hores.

Evolució favorable

En aquest sentit, l'epidemiòleg ha destacat que l'evolució del nombre de morts «és favorable fins i tot en aquest indicador, que és molt més tardà que el nombre de nous casos». D'altra banda, el total de contagiats per coronavirus ascendeix a un total de 223.759, en registrar-se 2.944 positius més aquest dissabte, i ja són 95.708 persones les que s'han recuperat, una xifra que suposa 3.353 curats en les últimes 24 hores.

«Hi ha un increment de casos de coronavirus de l'1,5%, que en principi confirmaria clarament la tendència descendent que anem observant», ha indicat el doctor Simón.


Comentaris

envia el comentari