El govern espanyol marca el 26 d'abril com la data per començar a «recuperar la normalitat»

A partir de dilluns que ve acabarà la hibernació de l'economia

Pedro Sánchez al Congrés durant la crisi del coronavirus el març de 2020
El govern espanyol marca el 26 d'abril com la data per començar a «recuperar la normalitat» | Catalunya Diari

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha dit que a partir del 26 d'abril, quan acabi la segona pròrroga de l'estat d'alarma, els ciutadans podran «anar recuperant la seva vida normal» i «recuperant l'ocupació dels carrers i de les places». 

Això es farà «progressivament», de forma «endreçada» i «molt controlada» per evitar repunts de la pandèmia, ha afirmat. 

El govern treballa amb «diferents escenaris»

En una entrevista a 'Antena 3' aquest dimecres al matí, Montero ha explicat que treballen amb «diferents escenaris» per a aquest procés de desescalada, i ha assegurat que amb la informació que obtinguin els tècnics les pròximes setmanes acabaran de decidir el «camí correcte» i, a partir d'aquí, es donaran «instruccions clares».

D'altra banda, Montero ha remarcat que a partir de dilluns que ve acabarà la hibernació de l'economia i s'anirà recuperant la normalitat laboral. Els treballadors no essencials es podran reincorporar a la feina respectant les mesures de seguretat però se seguirà prioritzant el teletreball.

Completaran les dades a posteriori

D'altra banda, Montero ha defensat el sistema de recompte de defuncions per coronavirus i ha explicat que, a posteriori, quan s'hagi superat la pandèmia, els epidemiòlegs completaran les dades amb «l'excés de mortalitat detectat».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Comentaris

envia el comentari