Hisenda pagarà dilluns 260 milions d'euros a la Generalitat per lluitar contra el coronavirus

Es farà en dos pagaments, un el dilluns i el pròxim el 17 d'abril

Bitllets de vint, cinquanta i deu euros
Catalunya rebrà una injecció de diners per superar la crisi del coronavirus | Unsplash

El pròxim dilluns el Ministeri d'Hisenda pagarà 260 milions d'euros a la Generalitat en un primer abonament de l'actualització de les bestretes del finançament autonòmic del 2020 perquè pugui fer front a la crisi del coronavirus.

En aquest sentit, Hisenda ha informat avui en un comunicat sobre les quantitats que corresponen a cada autonomia. Davant la crisi en la qual es troba sotmesa Espanya, el govern avançarà 521 milions d'euros a Catalunya en dos ingressos, el primer el de dilluns i un segon -amb la mateixa quantitat- cap al 17 d'abril.

En total, les autonomies rebran 2.867 MEUR, fraccionats en aquests dos pagaments, de l'actualització del finançament perquè tinguin liquiditat davant la crisi derivada de la covid-19.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Una de les mesures urgents aprovades pel govern

L'avançament d'aquest pagament és una de les mesures adoptades pel decret de mesures urgents que va aprovar el govern espanyol dijous de la setmana passada. El decret va habilitar Hisenda a abonar l'actualització de les bestretes del finançament autonòmic en un escenari en el qual encara no s'ha aprovat l'avantprojecte de pressupostos per al 2020.

Hisenda també estudiarà la viabilitat d'avançar el pagament de la liquidació del finançament del 2018 a les autonomies que ho sol·licitin. En condicions normals s'abonarien a mitjans del 2020, segons el mateix comunicat, que xifra en 2.256 la quantitat que correspon a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari