Aïllat un home per possible contagi de coronavirus a Terrassa

S'estudien vuit casos sospitosos de covid-19 a Catalunya

Desinfecció d'un bus a l'Iran pel coronavirus el 25 de febrer de 2020
L'home està ingressat en un hospital de Terrassa | Catalunya Diari

En un dia en què el coronavirus se situa al focus mediàtic per la confirmació del primer cas confirmat a Catalunya, continuen arribant novetats sobre l'evolució dels afectats. Un home ha estat aïllat a Terrassa (Vallès Occidental) per possible contagi de covid-19, segons informa 'Crónica Global'. Es troba en quarantena a l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa, amb símptomes compatibles amb el coronavirus de Wuhan, «potencial pandèmia» segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

El pacient hauria acudit a l'hospital amb tos i febre, informant a més que havia tingut contacte amb una persona que havia viatjat a les regions italianes afectades pel brot de coronavirus. «És un possible contagi indirecte, per contacte amb una altra persona», han explicat fonts sanitàries no oficials al mitjà citat.

Investiguen vuit casos de possible contagi a Catalunya

L'home, veí de Sant Cugat del Vallès, està aïllat a l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa des de fa pocs dies, a l'espera dels resultats de les proves de covid-19, que confirmaran o descartaran el contagi. 

El Departament de Salut ha confirmat aquest dimarts en roda de premsa el primer cas de contagi a Catalunya i ha explicat que n'està estudiant vuit més. A més, es mantenen 25 persones amb aïllament domiciliari a Barcelona, per haver mantingut contacte directe i continua amb la primera infectada pel virus, una dona de 36 anys, de nacionalitat italiana i resident a Barcelona, que continua ingressada a l'Hospital Clínic, amb pronòstic «lleu».

El Govern ha llançat un missatge de calma a la ciutadania recordant que un 80% dels casos de coronavirus no són greus. S'ha activat el protocol corresponent per frenar la propagació de la malaltia i es continuarà informant de l'evolució de l'única pacient contagiada a Catalunya. Les autoritats recorden també que, en cas de dubte o sospita de possible contagi, és important no alarmar-se d'entrada i trucar al 061, que fa de filtre per evitar que les urgències dels hospitals se saturin. 

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari