URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

L'alcalde d'Igualada desmenteix Salut: «Hi ha hagut 11 defuncions»

La Generalitat va afirmar aquest divendres que no s'havia de lamentar cap defunció

Els llits per estrenar col·locats a la sala d'espera de l'Hospital d'Igualada. Imatge del 3 d'abril del 2020
Els llits per estrenar a l'Hospital d'Igualada, on la ciutat es manté totalment confinada | CatalunyaDiari

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha desmentit el Departament de Salut, que ahir divendres va informar que no hi havia hagut cap mort per coronavirus a la Conca d'Òdena durant aquella jornada. En una roda de premsa, Castells ha assegurat aquest dissabte que «ahir hi va haver 11 defuncions» a la ciutat i que «quatre van ser a l'hospital d'Igualada».

El batlle igualadí ha expressat la seva preocupació pel fet que les dades de la Generalitat dient que no hi havia hagut cap mort per covid-19 donessin «un missatge equívoc» a la població que fes «que la gent es relaxi i no tingui les mesures de prevenció». Ha explicat que aquest dissabte ha parlat amb la consellera de Salut, Alba Vergés, però no ha volgut revelar els detalls de la conversa.

La Generalitat va afirmar que no hi va haver defuncions

La informació que va transmetre ahir divendres al vespre la Generalitat és que no s'hi havia registrat cap nova mort i que es mantenien les víctimes en 107 tot i que sí s'havien detectat 16 nous positius de coronavirus, la qual cosa elevava el total fins a 644. Aquestes xifres, però, contradiuen les que han comptabilitzat els ajuntaments a través dels serveis funeraris.

«Les explicacions les ha de donar el Departament de Salut. Nosaltres no donem les dades», ha indicat Castells, que ha detallat que les set persones que van morir fora de l'hospital ho van fer «en algun dispositiu sociosanitari o a les seves cases, que és també habitual».

També ha aprofitat per urgir que es facin tests ràpids de covid-19 a la població de la Conca d'Òdena «per aturar la pandèmia». «L'única manera que els experts recomanen és a través de tests ràpids», ha insistit. Així mateix, ha recordat que Igualada i els municipis del voltant pateixen «un confinament dins del confinament», per la qual cosa es troben en una situació agreujada.

Cap positiu a la residència de discapacitats intel·lectuals

A la roda de premsa també hi ha participat el gerent de l'entitat anoienca APINAS, Jordi Aymamí, que ha celebrat que no s'hagi detectat cap positiu per coronavirus a la residència de persones amb discapacitat intel·lectual dels Prats de Rei.

«L'únic ingressat a l'hospital d'Igualada és un episodi previ a tot el procés que ha esdevingut a principis del mes de març per una crisi epilèptica», ha explicat. Aymamí també ha criticat que hi hagi poca comprensió cap a les persones amb algun tipus d'impediment que surten a passejar amb un adult: «Ha estat motiu de discriminació per part d'algun veí».


Comentaris

envia el comentari