URGENT

🚔 Troben el cadàver d'un home en una platja de Barcelona

URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

Sánchez garanteix ajudes i prestacions per a tots els afectats pel coronavirus

Ho ha anunciat el president de l'executiu central, Pedro Sánchez, després del Consell de Ministres telemàtic d'aquest dimarts

Intervenció de Pedro Sánchez a la Moncloa el 16 d'octubre de 2019.
Pedro Sánchez, en una intervenció a la Moncloa, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El govern espanyol mobilitzarà fins a 200.000 milions d'euros en un pla sense precedents, per pal·liar els problemes econòmics i socials derivats de la crisi del coronavirus. Així, s'injectaran 600 milions d'euros a l'àmbit sanitari i es garantiran els subministrament bàsic o de telecomunicacions. A més, s'ha anunciat la moratòria hipotecària que havia transcendit aquest matí, línies d'avals de fins a 100.000 milions d'euros, l'exoneració de fins al 100% de les pimes que mantinguin llocs de feina, i l'adaptació de fins al 100% de les jornades laborals dels treballadors que s'hagin de fer càrrec d'altres familiars.

Ho ha anunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest dimarts, 17 de març, després del Consell de Ministres telemàtic que s'ha celebrat.

Més mesures anunciades per Sánchez

A més, el govern espanyol ha agilitzat els tràmits per als Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que es presentin a conseqüència de la crisi del coronavirus i els considerarà causats per una situació de força major. Les autoritats laborals l'hauran de resoldre en un màxim de set dies. Els treballadors afectats que no compleixin amb el requisit mínim de cotització per cobrar l'atur la podran cobrar igualment i el període en què els treballadors rebin la prestació a conseqüència de l'ERTO no descomptarà com a temps gastat. És una de les mesures del paquet de xoc econòmic aprovat pel govern espanyol al Consell de Ministres d'aquest dimarts.

A més, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat en roda de premsa que exonerarà els empresaris que facin ERTO per la covid-19 del pagament de les quotes a la Seguretat Social per «alleugerir les càrregues financeres de les empreses» i «recuperar» l'ocupació al més aviat possible.

S'endureix la limitació de moviments

Entre altres un enduriment del decret de declaració de l'estat d'alarma per limitar encara més la circulació de les persones a altres espais d'ús públic com les platges. Les activitats permeses, a més, s'han de fer de manera individual tret de menors, dependents i persones amb discapacitat, i es permet que obrin clíniques veterinàries. A més estableix que el Ministeri de Sanitat i les autoritats podran suspendre activitats permeses que puguin suposar un risc de contagi.

Sánchez ha advertit que «viurem dies molt durs» fruit de la situació sanitària «sense precedents». «Són moments excepcionals que requereixen mesures excepcionals», ha afirmat, on cal que tothom compleixi amb la seva missió i faci «tot el que faci falta, on i quan faci falta» per aturar el virus.


Comentaris

envia el comentari