Preocupació a l'hospital de Manresa: es multipliquen per 13 els casos de coronavirus

Hi ha 106 professionals confinats a casa seva per haver estat en contacte amb algun pacient infectat | Els positius per coronavirus a l'Hospital de Manresa segueixen creixent i passen de 3 a 39 casos confirmats en una setmana

Un treballador de Tailàndia desinfectant una sala de reunions el 10 de març de 2020
Els positius a l'Hospital de Manresa es disparen en una setmana. | Catalunya Diari

Els positius a l'Hospital de Manresa segueixen creixent i passen dels 3 casos confirmats per coronavirus de dilluns, als 39 d'aquest divendres. Així, de la quarantena de persones amb simptomatologia que ahir estaven pendents dels resultats de la prova, només 13 han donat positiu.

Segons dades facilitades pel centre, actualment hi ha 106 professionals confinats, cinc més que aquest dijous. D'ells, sis són casos positius. L'Hospital està posant en marxa plans de contingència per fer front al coronavirus i continuar prestant els serveis que realitza habitualment. Es prioritzen les urgències i s'han desprogramat les intervencions quirúrgiques no urgents. A més, un centenar de treballadors d'Althaia està fent teletreball des de casa.              

L'Hospital de Viladecans, també al límit

L'Hospital de Viladecans ha anunciat que restringeix l'accés de familiars i acompanyants de pacients al centre en el marc de la crisi del coronavirus. Tota la informació sobre l’estat dels pacients es donarà per telèfon, segons han anunciat els responsables de la institució sanitària.

Des de l'hospital també s'ha agraït les «mostres de solidaritat» que reben aquests dies i les donacions de material sanitari. L’Hospital de Viladecans està acreditat com a hospital bàsic d’aguts, de referència per als municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Begues i Sant Climent de Llobregat, amb una població de 185.000 habitants.


Comentaris

envia el comentari