El retret de Puigdemont a Sánchez després de declarar l'Estat d'Alarma

L'expresident de la Generalitat ha carregat contra Sánchez per les mesures de recentralització que s'han pres després de l'aplicació de l'Estat d'Alarma

Carles Puigdemont durant un acte de campanya de les Eleccions Europees el 10 d'abril de 2019
Puigdemont acusa a Sánchez de fer «propaganda» | Catalunya Diari

Encara que sigui des de l'exili, Puigdemont ha seguit sempre l'actualitat de la política espanyola. A més, tenint en compte la situació sanitària actual, Carles Puigdemont no se'n vol perdre cap. Així doncs, també ha volgut donar el seu punt de vista de com el govern espanyol està gestionant aquesta crisi pel coronavirus

«Ha estat més contundent contra l'autogovern que contra el virus»

La passada nit de dissabte, i després que Pedro Sánchez declarés l'Estat d'Alarma en una roda de premsa, Puigdemont ja va deixar ben clara la seva posició a través d'un tuit en el seu perfil oficial. «Pedro Sánchez ha estat més contundent contra l'autogovernque no pas contra el virus», començava. L'expresident, contrari a les mesures que s'havien pres, carregava contra Sánchez dient que el que feia falta era «tancar Madrid, confinar la gent, aturar-ho tot i mobilitzar els recursos com si es tractés del rescat bancari». 

Puigdemont acusa a Sánchez de fer «propaganda»

A més, aquest matí de diumenge Puigdemont ha volgut dedicar més paraules cap a l'actual president del govern espanyol. «Aquesta campanya de propaganda no conté cap recomanació sanitària (de fet això d'estar "unidos" és exactament el que no hem de fer)», i recordava que per a evitar ser contagiats ens hem de mantenir a 1 metre de distància de la resta de persones. 

Aquesta reacció de Puigdemont ve després que ahir, el govern espanyol presidit per Pedro Sánchez decidís tirar endavant l'aplicació de l'Estat d'Alarma. En aquest cas, a banda de la limitació de la mobilitat de tots els ciutadans, també es va ordenar que l'autoritat competent en tot l'Estat serà el Govern d'Espanya, remarcant la presa de l'autoritat dels ministeris de Sanitat, Transport i Interior.


Comentaris

envia el comentari