Els sis símptomes que demostren que no tens coronavirus

Si t'has preguntat si tens el coronavirus, et donem un llistat dels símptomes que no corresponen a aquest virus perquè no et preocupis innecessàriament

Refredat comú de tardor
És fàcil confondre el refredat comú amb el coronavirus | CEDIDA

La ràpida propagació del coronavirus i l’estat d’alarma que ha creat en la població, amb les consegüents mesures preventives de confinament que ha decretat el govern espanyol i el d’altres països, ha provocat un estat de psicosi permanent en la població que, al mínim símptoma, quan algú tos o esternuda, es pregunti instantàniament, tindré el coronavirus?

Per la seva pròpia naturalesa, és fàcil confondre els símptomes del coronavirus amb els d’un refredat o grip, encara que les autoritats sanitàries han deixat molt clar quins són els símptomes més comuns del coronavirus: tos seca, dificultat per respirar, irritació a la gola, secreció nasal i febre elevada. Tot i això, quan es pateix algun símptoma és fàcil deixar-se endur pel pànic, així que a continuació et deixem una llista dels símptomes que no pertanyen al coronavirus, així que si pateixes algun d’ells, pots quedar-te tranquil:

Febrícula

La febrícula s’anomena a la febre superior a 37ºC i inferior a 38ºC. La febre alta, per sobre de 38ºC, és un símptoma de coronavirus, per tant, si tens poca febre és probable que no tinguis coronavirus.

Tos productiva

Un dels principals símptomes del coronavirus és la tos, però només la tos seca o improductiva, és a dir, la que no ve acompanyada de mocs. És per això que si tens tos acompanyada de mucositat, no tens coronavirus, i el més probable és que estiguis passant per un refredat o una altra malaltia respiratòria.

 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Congestió nasal

El coronavirus pot venir acompanyat de cert degoteig nasal, però no de congestió forta i de mocs abundants, així que si estàs tot el dia sonant-te el nas, el més probable és que tinguis un refredat o una reacció al·lèrgica.

Mal de gola

El mal de gola és un dels símptomes que s’ha associat al coronavirus, i que pot produir confusió. El mal de gola que produeix el coronavirus ve provocat per la contínua tos seca, que pot irritar la gola, però que provoca un dolor molt diferent del mal agut de gola relacionat amb infeccions com les angines, i que vénen acompanyades de pus. Així que si tens angines, no t’alarmis!

Picor de nas i ulls

La picor de nas o ulls és un símptoma molt evident de reaccions al·lèrgiques, i no s’ha de confondre amb el coronavirus. Per quedar-te més tranquil, hi ha una tècnica infal·lible per descartar el coronavirus, surt a l’exterior i comprova si aquests símptomes empitjoren, si és així, es tracta clarament d’una reacció al·lèrgica.

Mal de cap

El mal de cap pot ser un símptoma de la grip, però no del coronavirus, segons les informacions actualitzades.

 

Comentaris

envia el comentari