Muntatge amb la imatge de Vinícius Júnior

El racisme patit per Vinícius Júnior obliga la Lliga a demanar un canvi en la llei

Comunicat urgent de LaLliga, que es posa seriosa

La Lliga està quedant molt assenyalada després dels episodis de racisme que ha hagut de suportar darrerament Vinícius Júnior. El brasiler del Reial Madrid arrossega el mateix problema tota la temporada i, diumenge a Mestalla, Vinícius va ser víctima d'un autèntic infern.

Els crits de 'mono' i 'negre' van ser els més suaus que va rebre Vinícius Júnior, que va acabar amb llàgrimes als ulls davant la impotència que genera aquesta situació. Sí, perquè ni el col·legiat va fer res per aturar-lo, ni LaLliga està actuant correctament. Tots exigim càstigs més durs per als culpables, però LaLliga s'escuda que només pot "detectar i denunciar, però no sancionar".

Tot i això, davant l'allau de crítiques que està rebent el campionat de futbol espanyol, LaLliga acaba d'emetre un comunicat en què anuncia canvis importants. La imatge de LaLliga està en joc i cal prendre mesures urgents per protegir els futbolistes.

LaLliga vol tenir potestat sancionadora

Els càntics racistes a Vinícius Júnior no han estat els únics que s'han sentit als camps de LaLliga Santander, però sí els que provocaran canvis dràstics. I és que, tal com ha informat LaLliga a través d'un comunicat, «sol·licitarà tenir més competències sancionadores, amb l'objectiu de poder ser més àgils i eficaços en la lluita contra la violència, el racisme i la xenofòbia a l'esport».

D'aquesta manera, si el canvi a la Llei s'aprova, LaLliga podrà castigar al seu gust els culpables amb la clausura de l'estadi, amb la prohibició d'accés als terrenys de joc i, fins i tot, amb multes econòmiques. Una sèrie de canvis necessaris perquè el campionat de lliga demostri que es pren seriosament aquest problema.

Muntatge amb la imatge de Javier Tebas sota el logotip de LaLliga i amb la imatge de Vinícius Júnior
LaLliga presenta el seu pla d'actuació contra el racisme | CANVA

Veurem si, finalment, totes aquestes accions i propostes esdevenen realitat i els jugadors com Vinícius Júnior poden dedicar-se a jugar tranquils. De moment, el primer pas està fet i és molt important.

Així és el comunicat íntegre de LaLliga

LaLliga sol·licitarà tenir més competències sancionadores, amb l'objectiu de poder ser més àgils i eficaços en la lluita contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l'esport, on LaLliga fa anys que lidera la detecció i denúncia d'aquests comportaments en els estadis de futbol, però sentint-se impotent en observar com acaben les denúncies.

Malgrat la seva intensa i continuada lluita contra la violència i el racisme fins on arriben les seves competències (a hores d'ara, d'acord amb la legislació espanyola, limitades a detectar i denunciar els fets que es produeixen), LaLliga sent una tremenda frustració per la manca de sancions i condemnes per part dels òrgans disciplinaris esportius, les administracions públiques i els òrgans jurisdiccionals a què es denuncia.

Davant d'aquesta greu situació, els pròxims diesLaLligasol·licitarà formalment que es procedeixi a la modificació de la Llei 19/2007, d'11 de juliol, contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l'esport i de la Llei 39/2022, de 30 de desembre, de l'esport .

L'objecte de la proposta serà sol·licitar queLaLligapugui exercir potestat disciplinària sobre els incidents d'aquest tipus que esdevinguin als partits de la competició professional, de manera que els òrgans disciplinaris deLaLligapuguin procedir a sancionar-los, entre d'altres, amb la clausura total o parcial del recinte esportiu, la prohibició d'accedir-hi en el cas dels socis/abonats i la imposició de sancions econòmiques, sense perjudici de l'adopció de les mesures provisionals o cautelars que puguin procedir atenent la naturalesa i la gravetat dels fets.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

Com hem estat recordant aquests dies,LaLligalidera des d'anys la lluita contra la violència, el racisme i la intolerància als camps de futbol, dins i fora de l'estadi, detectant aquests comportaments a través dels seus Directors de Partit, responsables de seguretat i les càmeres de televisió, i denunciant posteriorment abans els òrgans competents.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!