Mònaco viu al juliol el seu moment més vibrant de l'any, amb una agenda social plena d'esdeveniments destacats. Després del Gran Premi de Fórmula 1, la ciutat acull una sèrie d'activitats musicals, esportives i culturals que atreuen un públic selecte d'arreu del món. La família reial aprofita aquesta oportunitat per enfortir la seva presència i protagonisme a l'escenari internacional.
En aquest context de celebracions, durant el Festival Internacional de Televisió de Montecarlo, el príncep Albert II ha parlat en una entrevista sobre els seus fills, Jacques i Gabriella. Tot i que tots dos ja formen part de la vida oficial del Principat, amb prou feines tenen deu anys, una realitat de la qual el seu pare n'és conscient.

Jacques i Gabriella: dos caràcters diferents en el seu camí oficial.
Albert II descriu els seus fills com força diferents. Jacques és reservat i cautelós, mentre que Gabriella mostra un caràcter extravertit i fort. Per això, el príncep adapta la seva educació a les seves personalitats, sense imposar-los el mateix ritme ni els mateixos reptes.
El príncep de Mònaco reconeix que acompanya els seus fills a l'escola quan pot, tot i que ells ja comencen a voler una mica de distància. Aquest gest demostra l'educació que els dona: propera però respectuosa. Vol ser-hi present sense imposar la seva figura, deixant espai perquè creixin amb naturalitat.
El príncep Albert admet amb humor que als seus fills “els agradaria que em mantingués en un segon pla” quan són amb amics. Amb aquesta confessió, deixa veure el seu esforç per respectar els espais de Jacques i Gabriella. Malgrat la seva posició, intenta que visquin una infància el més normal possible.
Preparant-los per al futur sense perdre la infància.
Per a Albert II i la princesa Charlene, el principal és protegir Jacques i Gabriella de l'atenció mediàtica. Mantenir aquest equilibri és complicat, ja que els nens han començat a participar en grans actes oficials. Un exemple recent va ser la seva presència a la recepció d'Estat a Emmanuel i Brigitte Macron.
El sobirà explica que la preparació per a la vida oficial ha de ser gradual i respectar la llibertat dels seus fills. “No els ha d'afectar emocionalment ni ocupar-los massa. És molt important poder viure la joventut”, afegeix, mostrant una sensibilitat que prové de la seva pròpia experiència com a hereu.
Les normes que Albert II vol que segueixi Jacques com a futur rei.
El príncep Albert II ha establert unes normes clares perquè Jacques assumeixi el seu paper de futur rei amb equilibri i maduresa. La primera i més important és que el seu fill creixi amb llibertat i espai personal. No vol que la pressió de la corona li robi la infància ni la joventut.
Albert insisteix que Jacques ha d'aprendre i preparar-se per a les seves responsabilitats de manera gradual i natural. No vol imposar-li una formació rígida ni forçada, sinó que el procés sigui flexible i respectuós amb el seu caràcter reservat, perquè es pugui desenvolupar emocionalment sense sentir-se aclaparat.
Aquestes normes busquen que Jacques assumeixi la prefectura de l'Estat amb una base sòlida, tant personal com emocional. Albert II desitja que el seu lideratge estigui guiat per l'autenticitat i la llibertat. Creu que són valors essencials per a un rei modern i proper al seu poble.