Elsa Anka fa dècades que és una cara coneguda del món televisiu. Tanmateix, en els darrers anys també s'ha consolidat com un referent de benestar físic i envelliment actiu.
Als seus 59 anys, manté una imatge impecable. A més, transmet un missatge clar: cuidar-se no és una qüestió estètica, sinó una inversió en salut. Amant de l'esport des de sempre, assegura que amb els anys ha après a valorar encara més la importància de moure's bé.

Elsa Anka es manté en forma
Lluny d'obsessionar-se amb la primor o les dietes restrictives, Anka aposta per un entrenament conscient i funcional. Una rutina centrada a tonificar el cos i afavorir processos clau de l'organisme com l'equilibri hormonal, la salut òssia o el metabolisme.
Ella mateixa explica que, segons estudis recents, mantenir una bona proporció de massa muscular davant del teixit gras és una de les millors formes de protegir la salut. Per això, insisteix en la importància de treballar la força de manera regular.
La seva rutina d'entrenament es basa principalment en exercicis de força, que no requereixen màquines ni materials específics i es poden fer a casa. La proposta d'Elsa Anka és accessible i adaptable.
Elsa Anka (59 anys) i la seva rutina de força
La rutina consisteix en una taula de quatre exercicis que es repeteixen en diverses sèries. A més, ofereix la possibilitat d'escollir entre una versió bàsica, pensada per a principiants, i una altra més exigent.
En el nivell inicial, la rutina inclou moviments com rotacions de maluc des d'una posició d'equilibri. També esquats amb elevació de talons, que ajuden a enfortir glutis i cames.
A això s'hi sumen les flexions amb suport de genolls, pensades per protegir les articulacions. Finalment, incorpora elevacions de pelvis combinades amb extensió de braços, que activen el cos i afavoreixen la mobilitat.

Per a qui busca un repte més gran, els exercicis es tornen més dinàmics. Esquats amb salt, torsions amb extensió de cama, flexions combinades amb treball de braços i moviments que exigeixen coordinació i força simultània.
Cada exercici es fa durant 40 segons, amb pauses breus entre un i altre, i la seqüència completa es pot repetir tres o quatre vegades. El que proposa Elsa Anka no és només una manera d'entrenar el cos, sinó una actitud davant la vida:
Mantenir-se fort, àgil i conscient del seu benestar. El seu exemple demostra que l'edat no és un límit, i que cuidar-se amb constància i criteri dona resultats tant per fora com per dins.