Muntatge de fotos en primer pla de la princesa Leonor amb rostre seriós amb dos signes d’exclamació vermells al seu costat.

L'ensurt de la princesa Leonor a Catalunya: no ho van explicar però molts ho van veure

L'última visita de la princesa Leonor i la resta de la seva família a Catalunya no ha estat exempta de polèmiques

Després de la clausura dels Premis Princesa de Girona, s'han encès totes les alarmes al voltant de la princesa Leonor. I tot després que hagi transcendit l'ensurt que va patir la futura reina durant una de les activitats relacionades amb aquest acte.

Va ser el passat dimecres, 23 de juliol, quan Leonor va presidir la gala central d'aquest esdeveniment cultural, com era d'esperar, acompanyada per la resta de membres de la Família Reial.

La princesa Leonor amb jaqueta fosca parla en un faristol durant la cerimònia dels Premis Princesa de Girona 2025 amb diverses banderes de fons.
La princesa Leonor va presidir els Premis Princesa de Girona | Europa Press

Tanmateix, no va ser fins l'endemà quan la princesa d'Astúries i la seva germana, la infanta Sofia, van visitar el poble gironí de Sant Martí Vell per tancar la seva agenda. Durant la seva estada en aquesta localitat, ambdues van poder gaudir d'un agradable passeig envoltades dels seus habitants.

Posteriorment, don Felip i doña Letícia s'hi van unir per assistir plegats a la trobada amb els membres del Consell Assessor Jove de la Fundació. A més, just després, la princesa Leonor i la seva família van tenir l'oportunitat de reunir-se amb diversos guardonats d'edicions anteriors.

Un grup de persones elegantment vestides camina per un camí de pedra al costat d’una paret i vegetació.
L'endemà, Leonor i la seva germana van visitar el poble de Sant Martí Vell | Europa Press

Una jornada que, segons han descrit diversos mitjans de comunicació, va ser relaxada i distesa. Tanmateix, el que no han explicat és el problema incòmode amb què va haver de lidiar la futura reina d'Espanya. Una situació que diverses persones van tenir l'oportunitat de presenciar.

Tots els detalls sobre l'ensurt que va patir la princesa Leonor durant la seva visita a Sant Martí Vell, Catalunya

Al marge del que s'ha explicat sobre aquesta visita, ha sortit a la llum el problema incòmode que va presenciar la princesa Leonor a la localitat catalana de Sant Martí Vell.

Segons ha transcendit, un grup d'unes 40 persones es va concentrar el matí de dijous en aquest municipi de Girona per mostrar el seu rebuig envers la presència de la princesa i la seva germana Sofia.

Grup de persones joves i adultes en un esdeveniment social amb fons de paret de pedra, dues de les quals la princesa Leonor i la infanta Sofia.
Un grup d'unes 40 persones es va manifestar contra Leonor i Sofia | Europa Press

En aquell moment, les joves estaven visitant la Fundació Nando i Elsa Peretti, ubicada en aquesta localitat, en el marc d'un acte privat. La protesta es va desenvolupar mentre la princesa Leonor i la infanta Sofia participaven en activitats relacionades amb la conservació i la sostenibilitat.

La manifestació va ser convocada per la Coordinadora Antimonàrquica. El seu portaveu, Quim Tell, va criticar públicament el que va denominar una “presència imposada” de la monarquia a Catalunya. El representant també va qüestionar el simbolisme de l'acte, en declaracions ofertes als mitjans presents.

Quatre persones posen dretes sobre un camí de pedra davant d’una paret de pedra, dos homes grans als extrems i la princesa Leonor i la infanta Sofia al centre, tots vestits amb roba formal i colors clars.
Aquesta manifestació es va desenvolupar mentre les germanes participaven en diverses activitats | Europa Press

Segons la informació que ha sortit a la llum, els manifestants portaven pancartes amb lemes com “Fora la monarquia” i van cridar consignes a favor d'una república catalana.

La concentració contra la princesa Leonor es va realitzar a prop del cordó de seguretat establert pels Mossos d'Esquadra, tot i que, per sort, no es van registrar incidents importants o significatius.

Tell va assegurar que la visita formava part d'una “operació de blanqueig” de la institució monàrquica. A més, va reivindicar el dret dels catalans a decidir el seu futur polític, segons va dir, “sense imposicions”.