El rei Carles i la reina Camila trenquen completament amb els regnats dels seus antecessors i posen en marxa una important decisió que han pres en relació amb la institució. Més concretament, han eliminat una de les normes més antigues que existeixen dins de la Família Reial.
El regnat de Carles III podria ser recordat no només per la seva indiscutible brevetat, sinó també pel seu caràcter reformista. I és que, tot i que va heretar el tron després de l’extens mandat d’Isabel II, el nou sobirà britànic sembla decidit a marcar un abans i un després en la història.

Tanmateix, no es tracta només d’ajustos econòmics o d’una revisió de títols nobiliaris. El rei Carles, amb el suport de la reina Camila, vol renovar la institució des de les seves arrels.
Tant és així que està disposat a tocar fins i tot algunes de les normes simbòliques que durant generacions s’han considerat sagrades. I tot en un intent que la modernització arribi a tots els racons de la vida palatina.

Una de les decisions més comentades dels darrers dies ha estat l’eliminació de la norma que imposava el blanc absolut als partits de tenis reial. Aquesta tradició, instaurada per Jordi V l’any 1919, obligava a vestir exclusivament de blanc durant qualsevol partit disputat per membres de la família reial.
La intenció original d’aquesta norma era projectar elegància, pulcritud i dissimular signes d’esforç físic com la suor. Però a partir d’ara, aquest codi ja no serà obligatori, sinó merament opcional.
El rei Carles i la reina Camila consideren que aquesta norma és “injusta i obsoleta”
El rei Carles i la reina Camila han qualificat aquesta norma com a “injusta i obsoleta”, generant opinions dividides dins de l’entorn monàrquic. De fet, els sectors més conservadors veuen amb recel aquest canvi, tot i que d’altres el celebren com un avanç simbòlic.
Segons fonts properes al monarca, el seu objectiu és consolidar una monarquia més propera, humana i contemporània. A més, el sobirà considera que el protocol no ha de suprimir la naturalitat ni limitar el gaudi personal dins de la vida reial.

La flexibilització de la indumentària a les pistes de tenis reflecteix un gir important en la filosofia institucional. Com va declarar una font al Sunday Times, “és un petit gest, sí, però molt representatiu de l’enfocament més relaxat que Carles està adoptant en moltes àrees de la vida palatina”.
Tanmateix, les transformacions del rei Carles també han arribat a altres espais, com la piscina climatitzada de Buckingham. En un gest de consciència ecològica, el marit de la reina Camila ha ordenat baixar-ne la temperatura per reduir la despesa energètica.
Amb aquesta mesura, el monarca vol enviar un missatge clar: fins i tot la reialesa s’ha d’implicar en la lluita contra el canvi climàtic. Tot i que algunes veus critiquen que aquestes decisions resten glamur, d’altres destaquen la coherència del monarca amb els seus principis.
Ferm defensor del medi ambient molt abans d’assumir la corona, el rei Carles sembla decidit que el seu regnat reflecteixi els seus valors personals i s’adapti al món actual.