Cada cop més consumidors opten per comprar aigua embotellada al supermercat. Sigui per comoditat, per sabor o per la percepció que és més segura que la de l'aixeta. Però la veritat és que les ampolles d'aigua mineral s'han convertit en un producte habitual als carros de la compra.
Davant aquesta realitat, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha tornat a posar el focus en aquest sector. Especialment per ajudar els ciutadans a triar millor.

L'OCU analitza les marques d'aigua del supermercat
L'OCU ha elaborat un informe detallat sobre les aigües embotellades més venudes als supermercats d'Espanya. L'anàlisi s'ha basat en criteris com la qualitat de l'aigua, la informació reflectida a l'etiqueta o la composició mineral. I, especialment, la relació qualitat-preu.
Encara que l'informe destaca algunes marques com a referents pel seu equilibri i transparència, també assenyala quines han estat les pitjor valorades. Tres noms coneguts, que solen gaudir de bona fama, han quedat mal parats. I ho han fet, principalment, per oferir un producte que no justifica el seu cost.
Les 3 pitjors marques d'aigua del súper, segons l'OCU
Font Vella és una de les aigües més reconegudes del mercat. La seva presència a prestatgeries de supermercats i en campanyes publicitàries la converteix en una habitual per a moltes famílies. No obstant això, l'OCU ha qüestionat el seu cost, que ronda els 0,55 euros per litre.

Segons l'estudi, encara que es tracta d'una aigua apta per al consum, la seva composició mineral no aporta beneficis rellevants enfront d'altres opcions més assequibles. El preu, per tant, es converteix en el gran punt feble. L'organització insisteix que no hi ha motiu per pagar tant per una ampolla d'aigua.
Una altra de les marques analitzades ha estat Solán de Cabras. Amb una imatge lligada a la puresa i al disseny elegant de les seves ampolles, és habitual trobar-la en restaurants i llars que busquen una opció prèmium. Però l'informe de l'OCU no ha estat indulgent.
El seu preu també supera els 0,50 euros per litre, cosa que la situa per sobre de la mitjana nacional. Malgrat la seva procedència i el cuidat procés d'embotellament, la seva qualitat mineral tampoc destaca enfront de marques més barates. El resultat és una percepció de luxe que, a judici de l'OCU, no es tradueix en una millora objectiva del producte.

Bezoya, reconeguda per ser una de les marques amb mineralització més dèbil i per procedir d'una font natural, tampoc ha escapat de les crítiques. L'OCU ha assenyalat que el problema, en aquest cas, no està tant en l'aigua com en la informació que acompanya l'ampolla.
L'informe indica que alguns dels valors minerals presents en l'etiquetatge no s'ajusten del tot al que reflecteixen les anàlisis. Això ha provocat dubtes sobre la fiabilitat de la informació que rep el consumidor. Encara que es considera una bona opció per a certes dietes pel seu baix contingut en minerals, aquesta falta de precisió ha llastat la seva valoració final.