Un home amb expressió de sorpresa o frustració davant d'una botiga de la marca Orange que ofereix un 50% de descompte.

L'última jugada d'Orange que fa explotar els seus clients: 'Hi ha maneres de robar i…'

Els usuaris mostren el seu descontentament per una cosa que es repeteix massa sovint després d'abandonar la companyia

Una clienta de Orange ha denunciat públicament una situació que ha generat una gran indignació entre consumidors. Ho ha fet a través de Consumidor Global. En aquest cas, es tracta de Mercedes Cabria, una dona que va creure haver acabat la seva relació amb Orange després de fer la portabilitat a una altra companyia.

Tanmateix, el que semblava un tancament net i definitiu va acabar convertint-se en un nou maldecap. Mercedes no va dubtar a utilitzar paraules dures per descriure la seva experiència: "Hi ha maneres de robar i després hi ha Orange".

Així comença el seu relat, que deixa clar el sentiment d'impotència que va viure. Com tants altres usuaris, pensava que n'hi havia prou amb seguir el procediment habitual per donar-se de baixa. És a dir, notificar la portabilitat, retornar els equips si escau i pagar el que es deu.

Un home consulta una factura i al cercle, el logotip d'Orange
Els problemes amb la facturació es repeteixen molt sovint a Orange | Getty Images Signature

I això va fer. El 6 de maig de 2025 es va posar en contacte amb el servei d'atenció al client, va sol·licitar la baixa de tots els serveis que tenia contractats. I va abonar l'últim rebut corresponent fins aquell dia.

La reclamació d'Orange

Però la seva història no va acabar aquí. El 24 de juny, més d'un mes i mig després, va rebre un correu amb una nova factura de Orange. L'import era de 38,19 euros i corresponia al període del 21 de maig al 20 de juny.

Segons ella, ja no tenia cap servei actiu i no n'havia contractat cap de nou. En revisar la factura, va descobrir que el càrrec corresponia a un producte anomenat Go Bàsic. Es tracta d'una tarifa que inclou trucades il·limitades i 50 GB de dades.

El problema és que, segons el seu testimoni, aquesta línia mai va ser activada per ella. Mai va rebre una targeta SIM, mai va utilitzar aquell número i mai se li va informar que existia aquest servei afegit al seu contracte.

Quan va trucar per reclamar, la resposta d'Orange la va deixar encara més confosa. Li van explicar que aquella línia estava "associada a la seva tarifa" i que, encara que no l'hagués utilitzat, seguia activa al sistema. Una resposta que per a ella manca de lògica.

Dona amb expressió de frustració al costat del logotip d'Orange i un emoji enutjat amb signes d'exclamació vermells.
Els usuaris ja no saben què fer després del que ha succeït | Icons8 Photos, Cobismo, Pittapitta

Mercedes assegura que mai va ser informada d'aquesta línia addicional i que, per tant, mai va consentir la seva activació. L'anomena una "línia fantasma", recull aquesta web.

Els problemes no es van acabar

Finalment, Orange va acceptar tramitar la baixa d'aquesta línia no sol·licitada. Però aquí ve un altre problema: la cancel·lació no és immediata. Pot trigar fins a 15 dies, segons li van explicar.

I en aquest temps, l'empresa pot continuar emetent factures per un servei que no s'ha utilitzat. Això ha fet que molts usuaris es preguntin si aquestes pràctiques són justes o fins i tot legals.

Aquest cas ha posat sobre la taula una de les queixes més freqüents entre antics clients d'Orange: càrrecs inesperats després de donar-se de baixa. Molts consideren que el sistema està dissenyat per protegir més les companyies que els consumidors.