En l'era de l'atenció al client, és habitual que les bones experiències es reconeguin de moltes maneres. En diferents sectors, des de la restauració fins al transport, donar una propina és un gest comú per agrair un servei excepcional. No obstant això, no totes les empreses comparteixen aquest costum ni el permeten entre els seus empleats.
AT&T, un dels gegants de les telecomunicacions als Estats Units, enfronta una situació poc habitual a les seves botigues físiques. Una cosa que està cridant l'atenció tant de clients com d'empleats, i que ha generat un fort debat dins de la companyia.

AT&T, al centre de la polèmica
En els últims temps, s'ha detectat un augment en la pràctica d'alguns clients que intenten donar propines als treballadors d'AT&T. Aquesta acció, encara que en principi neix de la bona voluntat, està en clara contradicció amb les polítiques internes de l'empresa. Segons el portal Phone Arena, AT&T prohibeix expressament que els seus empleats acceptin pagaments personals o regals dels usuaris.
Diversos empleats han compartit les seves experiències sobre aquest fenomen. Alguns reconeixen que, malgrat negar la propina, els clients insisteixen tant que acaben acceptant-la. Fins i tot, alguns han confessat que aquesta pràctica era habitual durant el seu temps a l'empresa, especialment quan eren molt valorats pels usuaris.
El que realment inquieta a AT&T no és només la violació d'aquesta norma. La companyia tem que la creixent expectativa de propines pugui deteriorar la relació amb els clients. El risc augmenta si algun treballador arriba a suggerir que espera rebre una recompensa addicional, cosa que va en contra de les regles internes.

AT&T deixa clar que no vol propines
Des d'AT&T, han enviat un missatge contundent per evitar confusions. El personal de les seves botigues està entrenat per oferir un servei excel·lent com a part de la seva tasca diària, sense esperar cap tipus de gratificació econòmica extra. Per això, reiteren que no és necessari ni recomanable donar propines als empleats.
Encara que molts usuaris intenten reconèixer l'esforç amb aquest gest, l'empresa aconsella que la millor manera d'agrair és mitjançant paraules amables o deixant una opinió positiva. D'aquesta manera, s'evita posar els empleats en una posició incòmoda o en risc de sancions per incomplir la normativa.

Aquesta situació posa en evidència que, malgrat ser una pràctica habitual en altres sectors, no sempre és benvinguda ni adequada. En el cas d'AT&T, la prioritat és mantenir una atenció professional, clara i sense pressions per a clients ni treballadors.
El debat segueix obert mentre els usuaris i empleats intenten adaptar-se a aquestes regles. Però el missatge d'AT&T és ferm: les propines no formen part de la seva cultura empresarial i qualsevol gest d'agraïment ha de respectar les polítiques internes.