Una parella feliç amb la posta de sol al darrere.

Els 10 aliments afrodisíacs que funcionen per donar-ho tot al llit

Els aliments afrodisíacs existeixen i milloren la vida íntima

La creença en els aliments afrodisíacs existeix des dels inicis de la humanitat. La recerca incessant de remeis naturals per millorar-la ha fet que els humans cometin autèntiques barbaritats. Un bon exemple n'és l'obsessió per les banyes dels rinoceronts, que ha provocat gairebé la seva l'extinció.

Naturalment, són creences sense fonament que es relacionen amb un problema de salut real. A Espanya, un de cada cinc homes pateix disfunció erèctil i al voltant del 40 % de les dones enfronten problemes de vida íntima.

Els aliments afrodisíacs són reals, encara que no tenen res a veure amb les banyes dels rinoceronts. Segons els experts, alguns dels més coneguts i consumits ajuden a millorar l'activitat íntima.

Quins aliments són afrodisíacs i ajuden a donar-ho tot al llit?

L'explicació principal és que contenen micronutrients amb efectes molt beneficiosos per a la producció de certes hormones. En definitiva, són aliments que milloren els nostres processos interns i, per extensió, la vida íntima. A continuació, en revelem alguns.

1. Ginseng

El ginseng és una planta coneguda popularment per aportar molts beneficis i utilitzada en la medicina tradicional. Diversos estudis afirmen que els seus efectes afrodisíacs són molt útils per al tractament de la disfunció erèctil.

Un pot de ginseng.
El ginseng és molt conegut com a afrodisíac. | Getty Images 

A més, el ginseng també es relaciona amb una millora de l'activitat íntima. Ara bé, es tracta d'investigacions que, si bé demostrarien alguns d'aquests beneficis, contenen daus limitats. És per això que calen més estudis per comprovar l'eficàcia d'aquesta planta.

2. Maduixes

Les maduixes tenen un paper molt rellevant en la millora de l'activitat íntima. Es tracta d'un dels afrodisíacs més usats perquè afecten directament les glàndules endocrines. Aquestes són les encarregades d'eliminar l'estrès del nostre organisme, cosa que facilita l'activitat al llit.

3. Ostres

Un dels aliments afrodisíacs més coneguts són les ostres. Un mol·lusc molt ric en zinc, que exerceix un paper fonamental en la regulació dels nivells de testosterona. Les ostres també tenen la capacitat d'activar els neurotransmissors nerviosos directament vinculats a la formació de les hormones que regulen l'activitat íntima.

Un grapat d'ostres emplatades amb romaní i llimona.
Les ostres són molt populars pels beneficis i el sabor. | Getty Images 

Tot i això, els investigadors no es posen d'acord sobre fins a quin punt les ostres hi juguen un paper important. Sembla que el seu consum ajuda a augmentar els nivells de testosterona als homes amb un estil de vida sedentari. Però no queda clar quin efecte té en aquells homes que tenen una vida saludable.

4. Espàrrecs

Els espàrrecs són un dels aliments més populars i contenen una gran quantitat de beneficis. Rics en potassi, fibra, vitamina B6, vitamina A, vitamina C i, fins i tot, en àcid fòlic.

El més interessant és que els espàrrecs ajuden a alliberar histamina. Es tracta d'una substància química relacionada, entre d'altres, amb la capacitat d'assolir l'orgasme tant en dones com homes.

5. Alvocat

L'alvocat és un aliment que s'ha tornat molt popular. És molt nutritiu, conté molts greixos saludables i és habitual trobar-lo en tota mena de dietes. Però poca gent sap que els asteques, antigament, l'anomenaven l'arbre del testicle per un motiu clar.

Un alvocat partit per la meitat.
L'alvocat era conegut com l'arbre del testicle. | Getty Images 

A més de la clara semblança del fruit de l'alvocat amb els genitals masculins, els seus efectes van molt més enllà. L'alvocat és ric en vitamina B6, àcid fòlic i potassi, i aconsegueix augmentar la libido tant en homes com dones.

6. Maca

La maca és una planta considerada «miraculosa» per les seves propietats. De fet, s'apropia al ginseng andí pels seus beneficis. Des de la millora de la memòria o la protecció contra l'osteoporosi, fins a un efecte energitzant al cos similar al de la taurina.

A més de, la maca destaca pels seus efectes afrodisíacs relacionats amb l'energia que proporciona. Si bé els estudis realitzats no són del tot concloents, sí que sembla que juga un paper destacat en la millora de la vida íntima.

7. Xocolata

L'afrodisíac per excel·lència des de fa centenars d'anys és la xocolata. Més enllà del seu sabor addictiu, aquest aliment conté molta feniletilamina. Es tracta d'un químic que estimula directament el sistema nerviós central, despertant certes emocions.

Xocolata desfeta.
La xocolata agrada a gairebé tothom. | Getty Images 

Entre aquestes emocions hi ha el desig íntim, cosa que explicaria una millora al llit. Ara bé, el cos humà té dificultats per absorbir la feniletilamina, fet que implica un efecte afrodisíac menor.

8. Menjar picant

El menjar picant, especialment els bitxos o els jalapeños, són aliments amb propietats afrodisíaques. El picant està relacionat amb la capsaïcina, que augmenta la temperatura de l'organisme i millora el flux sanguini. Això també implica l'alliberament d'endorfines al cervell, que fa sentir-nos bé.

Aquests processos interns augmenten el desig íntim. A més, el picant també té efectes externs, com l'envermelliment de la pell i inflor als llavis. Es tracta de canvis molt visuals, fet que augmentara l'atracció visual.

9. All

Sembla sorprenent, però l'all també és un aliment amb efectes afrodisíacs. Si bé se'l relaciona amb el mal alè, cosa que en realitat és certa, el seu efecte més interessant té a veure amb l'olor corporal.

Un grapat d'alls.
La suor dels homes que mengen all resulta més atractiva. | Getty Images 

La Universitat Charles de Praga va demostrar que la suor d'aquelles persones que consumeixen all és més atractiva. Un grup de dones va avaluar i comparar les olors diversos homes i va concloure que la suor dels que consumien alls els resultava més interessant.

10. Mel

La mel també està relacionada amb alguns efectes afrodisíacs. Segons els experts, la mel crua conté una gran quantitat de vitamina B, cosa que augmenta la producció de testosterona i desperta el desig íntim en els homes.

A més, conté bor, un element químic relacionat amb la producció d'estrògens a les dones, que també augmenten la libido. A més, la mel combina a la perfecció amb molts altres aliments, cosa que en facilita el consum.

Una cullera amb mel.
La mel augmenta la libido en homes i dones. | Getty Images 

Com puc millorar la vida íntima?

És possible millorar la nostra vida íntima a partir d'hàbits saludables. La dieta hi juga un paper fonamental i els experts recomanen apostar per tota mena d'aliments.

La famosa dieta mediterrània, per exemple, és una de les més recomanades. Alguns estudis demostren que aquells que la segueixen tenen menys problemes íntims.

Una parella que es dona la mà.
Un canvi d'hàbits millorarà la teva vida íntima. | Getty Images 

Incrementar la nostra activitat física també té un impacte molt beneficiós. No només des del punt de vista del descans, sinó també per a la nostra activitat íntima. Finalment, evitant l'estrès ens estalviarem molts problemes. La depressió i l'ansietat redueixen la libido i dispara la disfunció erèctil en els homes.