Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'Alberto Chicote mig somrient en un photocall.

Els 15 restaurants que no han aguantat el pas de Chicote: arruïnats i tancats

Revisem la creixent llista de restaurants tancats després de la intervenció fallida del xef de Madrid

Tot i que és cert que Alberto Chicote és molt conegut per la seva cuina i els seus restaurants des de fa temps, es va fer molt popular amb el seu 'Pesadilla en la cocina' de La Sexta

Si bé és cert que es tractava d'un programa d'allò més estrident, també ho és que la seva visita va ser favorable per a molts restaurants. I és que molts d'aquests van rescussitar gràcies al pas del xef madrileny pel seu espai. D'altres, però, no van tenir la mateixa sort i no va aguantar més enllà de la seva visita. 

I quins són aquests restaurants? T'ho expliquem! 

La Tana (Madrid)

El primer restaurant que va visitar Alberto Chicote a 'Pesadilla en la cocina' va ser La Tana, a Pinto (Madrid), però va tancar anys després per motius aliens al programa.

El Nou da Vinci (Alacant)

El que sí que es va quedar gravat a la memòria dels espectadors va ser el segon: el Nuevo Da Vinci, situat a Moraira (Alacant). El seu amo va decidir tancar poc després de sortir a la tele i va dir que no tornaria a repetir l'experiència, perquè no li va agradar el resultat.

El Castro de Lugo (Madrid)

Un altre local que va tancar després de passar pel programa de La Sexta va ser El Castro de Lugo, un restaurant gallec del barri madrileny de Tetuan. Va ser el protagonista del cinquè episodi i Chicote va afirmar que era «la falta d'higiene més gran» que havia vist en la seva vida professional. Però encara li quedaven molts altres casos per descobrir.

Osaka (Màlaga)

Un restaurant japonès anomenat Osaka, ubicat a Ronda (Màlaga), també va haver de tancar les portes després de canviar el seu nom a To-toro per suggeriment de Chicote. Tot i això, sembla que el seu tancament no va ser degut al programa, sinó a la crisi econòmica que afectava el país. Durant un temps va aconseguir millorar la situació.

Alberto Chicote en Pesadilla en la cocina
Captura d'Alberto Chicote amb l'amo d'un restaurant | Atresmedia

La Mansió de Navalcarnero (Madrid)

La Mansió de Navalcarnero (Madrid) va ser un dels restaurants més conflictius als quals es va enfrontar Chicote la segona temporada. El seu amo, José Luis Sanz, va denunciar el programa per sentir-se enganyat i perjudicat. No li va agradar gens el pas de Malson a la cuina pel seu local.

Vivaldi (Barcelona)

Tot i tenir bones opinions dels clients a Internet, Vivaldi, un restaurant de menjar italià al centre de Barcelona, va haver de tancar dos anys després de sortir al programa per dificultats econòmiques que no va poder superar.

Irlanda (Galícia)

Un dels locals més populars de Ferrol, Irlanda, va tancar les portes el 2019. Els problemes de comunicació entre el personal i una mala gestió van fer que el restaurant no sobrevisqués als canvis que va proposar Chicote (entre ells, canviar el nom a Lembranzas).

El Racó de Montse (Madrid)

Aquest restaurant va passar a anomenar-se El cullerot de Daganzo després de la reforma de 'Pesadilla en la cocina' i va ser un dels casos més sorprenents pel canvi radical que va experimentar. No obstant això, no va durar gaire i va tancar al cap de poc temps. De fet, quan es va emetre el programa ja feia un temps que estava clausurat.

La Tarantella (Barcelona)

La Tarantella va ser un restaurant italià a Barcelona que va viure una tràgica història després del pas pel programa. Chicote va intentar ajudar el matrimoni format per Nicola i Carmen, els amos del local, que estaven passant per una mala situació econòmica i personal.

Però la nit abans de la reobertura va morir el pare de Nicola. Tot i que van quedar contents amb l'experiència del programa, no van aconseguir salvar el negoci.

Altres restaurants que no van suportar el pas de Chicote

Casa Pili (Cantàbria)

Casa Pili va ser un restaurant que va causar impressió a 'Pesadilla en la cocina'. La seva propietària va reconèixer que el menjar era dolent i fins i tot va vomitar en provar-lo. Tot i que el públic la va recolzar i el local va millorar després de la intervenció de Chicote, no va poder seguir endavant i va anunciar el tancament al seu Facebook.

La Cueva de Juan (València)

Aquest restaurant va ser escenari d'una baralla entre el propietari i el cambrer durant el programa de Chicote. Tot i això, quan es va emetre l'episodi, el local ja havia tancat i reobert amb un altre nom i altres propietaris.

Hot Beach (Alacant)

Després de canviar el seu nom a Gold Beach per suggeriment de Chicote, aquest restaurant va intentar remuntar la situació. Però no ho va aconseguir i va tancar un any i mig després. Entre els problemes que tenia el local hi havia que els cambrers bevien mentre treballaven.

Cool Palace (Madrid)

Chicote va poder comprovar personalment que Cool Palace, a qui havia canviat el nom per La Panmediterránea, havia tancat. L'amo li va explicar que encara que al principi va tenir bons resultats amb el programa i va seguir els consells, no va poder mantenir el negoci.

Juan d'Àustria (Madrid)

Aquest restaurant és un dels més memorables per als fans de 'Pesadilla en la cocina'. Però no va aconseguir superar les dificultats que tenia abans de la visita de Chicote. Les males crítiques dels clients van seguir i va acabar clausurant definitivament.

El Rusiñol (Madrid)

Aquest restaurant d'Aranjuez no va poder aprofitar l'impacte del programa de Chicote i va tancar dues setmanes després de sortir a la televisió. El local arrossegava un deute d'uns 50.000 euros i Chicote no va poder ajudar els propietaris, que més tard es van llançar a un altre negoci.

Taberna Lolailo (València)

Amb sabor andalús en plena València, la taverna Lolailo era un lloc espaiós amb un escenari per a flamenc. Però això no va ser suficient per sobreviure després del pas de Chicote i el local va clausurar. Les seves propietàries, però, no es van rendir i van obrir cap altre establiment.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!