Imatge d´una ració de lasanya amb una imatge destacada a la dreta d´una noia famolenca amb els coberts

Les 3 millors lasanyes bolonyeses que pots comprar al supermercat a Catalunya

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha analitzat 10 lasanyes bolonyeses refrigerades per dictaminar quines són les millors

Cada cop són més les famílies que opten per consumir productes ja preparats o que es cuinen de forma molt ràpida. La manca de temps i poder conciliar la vida personal i laboral són els factors principals que afecten la decisió de compra dels consumidors.

Per exemple, la lasanya és un dels aliments preferits que més èxit té. I no només pel seu exquisit sabor, sinó per la facilitat de preparació, la qualitat i el preu. És per això que l'OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) han fet un rànquing de les millors lasanyes bolonyeses refrigerades que hi ha al supermercat.

Aquestes són les millors lasanyes, segons els experts

Per decidir quina és la millor lasanya i, les que van al darrere, l'OCU ha valorat tant la qualitat nutricional i altres factors com el preu. En aquest cas, han decidit comparar 10 de les lasanyes més famoses de diversos supermercats que es troben a la secció de congelats.

Les tres millors lasanyes bolonyeses refrigerades

MarcaPreuPosició a la classificació
Hacendado (Mercadona)

2,65 euros el paquet de 350 grams

1a posició

Dunany

2,75 euros el paquet de 350 grams

2a posició

El Corte Inglés

2,97 euros el paquet de 400 grams

3a posició

Com es pot observar a la taula, Mercadona s'emporta la medalla d'or, juntament amb Dunany i El Corte Inglés, que també entren al pòdium de les tres millors. Són uns plats ideals per preparar aquells dies que un no sap què fer. Això sí, no són per a cada dia, ja que tenen diversos additius i es recomanen fer-les de tant en tant i alternant amb una dieta sana i equilibrada.

Quin sabor tenen aquestes lasanyes?

L'OCU, mitjançant un panell de cuiners experts en la matèria, ha valorat tant l'olor, el sabor, l'aspecte i, fins i tot, la textura de les lasanyes. Sens dubte, les guanyadores, pel que fa a les millors lasanyes, s'han endut les millors puntuacions. Però, per contra, hi ha un supermercat que hauria suspès si fos un examen.

DIA és la cadena que es porta la pitjor valoració, ja que creuen que té una pasta massa gruixuda, amb un farcit pastós i amb poca quantitat. Així que si algú en vol adquirir alguna, l'OCU recomana que esculli, per exemple, la d'El Corte Inglés, ja que conté bona quantitat de farciment i beixamel i un sabor deliciós.

Són sanes les lasanyes refrigerades?

És evident que aquest tipus de lasanyes bolonyeses no són iguals que les casolanes, però, per sortir del pas, són molt bona opció per fer de forma ràpida. Això sí, si s'escullen les que han rebut millor puntuació, molt millor.

En tot cas, és important no abusar de plats precuinats, ja que no deixen de ser aliments industrials que es conserven amb força additius. Per exemple, es calcula que aquest tipus de lasanyes aporten unes 560 quilocalories en una ració mitjana d'uns 400 grams aproximadament. A més, entre altres coses, una ració sol incloure un alt percentatge de greixos saturats, hidrats de carboni, sucres i sal.