Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona prenent una infusió

No dubtis a fer-les: 4 infusions que ajuden a fer la digestió i redueixen els gasos

Cadascuna té propietats molt beneficioses per a la nostra salut

Dinar per aquí, sopar per allà... Qui no ha patit cap excés durant les festes nadalenques? La veritat és que no ens hauria de sorprendre que, després d'aquests dies de tràfec, el nostre estómac experimenti alguns canvis.

I és que són precisament aquests plats greixosos, i aquestes postres ensucrades, les que ens poden passar factura una vegada finalitzen les vacances. Però no et preocupis, perquè hi ha 4 infusions que van de meravella per tornar a restaurar el nostre sistema digestiu. Pren-ne nota!

Aquestes són les millors infusions per al sistema digestiu

Les infusions són, sens dubte, una tradició que ens ve acompanyant des de temps immemorables. És més, les nostres àvies ja hi recorrien en el passat, i per descomptat, raons no els faltaven per fer-ho.

Una persona fent una infusió
Fer una infusió és tremendament senzill i fàcil | Getty Images

Depenent del tipus de planta que parlem, les infusions han demostrat tenir grans avantatges sobre la nostra salut. Algunes actuen com a antioxidants, altres com a diürètics i fins i tot algunes ens poden ajudar a reduir els nivells d'estrès i millorar la qualitat del son.

Tot i que no es tracten d'un remei màgic, hi ha determinades plantes naturals que poden ser molt beneficioses per a la nostra salut. Concretament, per a aquells casos en què volem millorar la nostra digestió i a més alleujar els gasos, hi ha 4 infusions que van de meravella.

Les 4 infusions que alleugen la digestió

Tots sabem que, després d'haver estat uns dies dinant i sopant en gran quantitat, el nostre estómac es pot veure ressentit. De fet, moltes persones experimenten cert malestar després de les ingestes.

Tot i això, aquestes infusions són oli en un llum per a aquest tipus de casos, ja que les propietats que desprenen ens poden ajudar a pal·liar determinats símptomes, i fins i tot també poden combatre les infeccions d'orina i la retenció de líquids.

Si ets una persona propensa a tenir digestions pesades, i fins i tot pateixes malestar i inflamació provocada pels gasos, hauries de prendre'n nota. Ja veuràs com notes els beneficis!

1. Camamilla

La camamilla és, per excel·lència, el remei natural més conegut i emprat per tractar i alleujar problemes estomacals. Això és evident si tenim en compte les seves propietats antiespasmòdiques i antiinflamatòries.

A més de prevenir la inflor abdominal i les flatulències, la camamilla també ajuda a protegir les nostres mucoses estomacals. A causa de les seves múltiples propietats medicinals, és una de les infusions més completes que hi ha.

Tassa amb infusió de camamilla
La camamilla és molt efectiva per tractar els problemes digestius | Getty Images

2. Infusió de fonoll

El fonoll és una planta que es caracteritza pels seus compostos en limonè, carvacrol i fenxol. Tots ells són coneguts, principalment, per les seves propietats antiinflamatòries i antiespasmòdiques, cosa que ajuda a alleujar la distensió abdominal.

A més a més, alguns estudis assenyalen que aquesta infusió té la capacitat de relaxar els músculs del tracte digestiu, cosa necessària per pal·liar l'efecte provocat per les grans ingestes de menjar. Alhora, el fonoll és ple de minerals com el magnesi, el calci i el potassi.

3. Te verd

El te verd és un dels tes més consumits a tot el món. Les seves propietats són beneficioses per a múltiples casos, i com no, també ho són per combatre els problemes digestius. De fet, una cosa característica és el seu efecte laxant.

Això, juntament amb les seves propietats antiinflamatòries, fan que sigui la infusió ideal per combatre el restrenyiment i alleujar el malestar produït pels gasos. A més, també compleix una funció diürètica, cosa que ens ajuda a combatre la retenció de líquids.

Imatge d'una tassa de te verd
El te verd, gràcies al contingut en antioxidants, és una altra de les begudes més beneficioses | Getty Images

4. Boldo

I per últim, però no menys important, cal esmentar els enormes beneficis que ens pot proporcionar una infusió de boldo. Potser aquesta planta no sigui tan coneguda com les anteriors, però sens dubte és ideal per combatre el malestar en aquest tipus de casos.

La clau d'aquesta infusió la trobem a la boldina, un compost que fa estimular el nostre estómac. De fet, la boldina actua com un laxant natural, una cosa veritablement positiva per combatre el restrenyiment i millorar la digestió.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp