Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El passadís d'un supermercat i un cercle amb diversos pots de conserva

Les 4 pitjors conserves que pots comprar als supermercats catalans

Molt ull si sols comprar aquest tipus de conserva

Molt de compte amb les conserves que tens al teu rebost. Tot i ser un aliment molt habitual per aquells que no disposen de massa temps o tenen poc art culinari, sembla que no hauríem de ser tan flexibles amb elles.

I és que, com que és un aliment tan normalitzat a les cistelles, no ens posem a analitzar que saludables són. En aquest sentit, sempre es recomana consultar l'etiquetatge, ja que no totes són tan sanes com semblen. Sense ser-ne del tot conscient, la teva llauna de conserva preferida podria ser perjudicial per a la teva salut.

Les 4 conserves de les quals recomanen no abusar-ne:

Tot seguit, recollim en un llistat totes aquelles conserves que s'han guanyat la desaprovació del públic. Les raons principals per desaconsellar-ne el consum estan relacionades amb les altes proporcions de sucre, sal o olis refinats.

1. Préssec en almívar

Possiblement, el préssec en almívar sigui una de les postres més típiques d'Espanya. I és que, des de ben petits, en tenim normalitzat el seu consum. Això no obstant, el seu contingut en fruita no implica que sigui necessàriament saludable.

Això és perquè, com el seu nom indica, conté almívar, la presència del qual suposa un xut extra de sucre. De cada 100 grams de préssec en almívar, ingerim 16 grams de sucre afegit. Una xifra massa alta si tenim en compte que suposa el 20,4 % de la quantitat diària pautada per les autoritats sanitàries.

Muntatge amb un plat amb préssec en almívar i diversos cubs de sucre
Tot i la seva popularitat, no són tan saludables com creiem | Getty Images, Billion Photos

A més, es té constància que aquest tipus de mètode de conservació altera el costat més «saludable» de la fruita. Pel que sembla, es redueix el nivell de fibra i la concentració de les vitamines, minerals i nutrients.

2. Favada de pot

Una cosa semblant passa amb la favada de pot, una opció pels que gaudeixen de la gastronomia espanyola, però no són tan partidaris de cuinar-la. En aquest cas, el principal «risc» prové de tots aquells productes extra que se'ls afegeixen, com ara els additius.

Seguint en aquesta línia, n'hi trobaríem la presència d'alguns que, en una recepta casolana, mai hi apareixerien. Un exemple en són els midons modificadors, el sucre o alguns olis vegetals refinats.

3. Salses en llauna

Si ets dels que prefereixes comprar les seves salses ja preparades, el millor és que sempre ho facis consultant el seu etiquetatge. Normalment, és possible trobar-hi una gran quantitat de sucre, sal i altres ingredients que mai t'esperaries.

Muntatge amb una imatge d'una salsa de llauna i tres cercles amb tomàquet, un pot de sal i sucre
El més aconsellable és consultar el llistat dels ingredients | Getty Images

4. Chopped de llauna

Tot i no gaudir de gran popularitat a Espanya, la veritat és que es tracta d'un producte gaire consumit en altres països. Un exemple clar el trobem als EUA, lloc on se sol comprar amb força assiduïtat. I és que, malgrat el sabor, la realitat després d'aquest embotit és que conté una gran quantitat de greixos, així com de sal.