Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Noia pensant al supermercat

Els 4 supermercats que hi ha per tot Espanya i són més barats que Lidl i Mercadona

L'OCU ha fet una anàlisi completa sobre la cistella de la compra

Fer la compra ha esdevingut un esport de risc. La pujada de preus que hem viscut els darrers anys ha aconseguit que arribar a final de mes sigui cada cop més complicat.

Com passa cada any, l'Organització de Consumidors i Usuaris, més coneguda com a OCU per les seves sigles, ha publicat un estudi sobre tot allò relacionat amb la cistella de la compra. Hi ha seleccionat els supermercats més econòmics.

L'organisme ha dut a terme aquest estudi visitant 1.108 supermercats repartits per 65 ciutats, tenint també en compte els supermercats en línia. Segons l'OCU, els preus han pujat de mitjana un 14,1 % aquest any, que es converteix en un 30,8 % des de 2021.

Així ha fet l'OCU aquesta classificació

Per fer aquesta classificació, l'OCU ha registrat ni més ni menys que 155.489 preus d'una cistella de compra on hi havia 236 productes pertanyents a 16 categories diferents. De totes elles, en destaquen les d'alimentació i els productes d'higiene i drogueria. Així ho van explicar Enrique García, portaveu de l'organisme, i Miguel Ángel Pascual, responsable de l'estudi de supermercats, en una roda de premsa.

Persona amb carret de la compra a un supermercat i cercle violeta amb preus
L'OCU n'ha registrat 155.489 per fer aquest estudi. | Getty Images Pro, Danilin de Getty Signature

Aquests són els 4 supermercats més barats segons l'OCU

Després d'analitzar els resultats, l'OCU ha determinat que la pujada de preus ha estat generalitzada. Tot i això, no en tots els supermercats s'ha produït de la mateixa manera. En aquest cas, les grans cadenes són les que han apujat més els preus.

Pel que fa a les cadenes grans més barates, destaquen Family Cash, Alcampo, Supeco, Consum i Mercadona. A més, les que menys han apujat els preus han estat Eroski City, amb un 8,8 %; Eroski, amb un 8,1 %; i MasyMas, amb un 8 %. Dels supermercats visitats, els més barats han estat els hipermercats Alcampo, de Múrcia, i de Coia, a Vigo.

Quines són les opcions més cares

També és interessant conèixer quins supermercats són els més cars del panorama actual. Segons l'OCU, el més car és el de Sánchez Romero a Madrid. Així mateix, també destaquen El Economato, Condis y Caprabo y Coaliment i Amazon. A més a més, les cadenes que més han apujat els preus han estat: E.Leclerc, amb un 16,8 %; Supeco, amb un 15,8 %; Carrefour Express, amb un 15,3 %; i BM Urban, amb un 15,1 %.

Quins supermercats són més barats a escala local

D'una altra banda, l'OCU també s'ha fixat en els supermercats locals. Les cadenes més barates a escala local són les següents:

  • Supermercados Dani
  • Más Ahorro
  • Deza
  • Súper Carmela

A escala regional, les cadenes que destaquen per ser les més econòmiques són:

  • Tifer
  • Cash Fresh
  • Familia

Aquestes són les ciutats més econòmiques per fer la compra

També hem pogut conèixer, gràcies a l'OCU, quines ciutats són les més econòmiques. En els primers llocs, destaquen Terol i Còrdova, així com Castelló, Ciudad Real i Burgos. També destaquen Vigo, Lugo, Zamora, Cadis, Puertollano, Jerez de la Frontera, Conca i Palència.

Pel que fa a les més cares, destaquen Palma de Mallorca, Getxo, Madrid i Las Palmas de Gran Canària.

Mans amb bitllets d'euros i supermercat desenfocat de fons
Alguns productes han pujat més que uns altres. | Getty Images, Khunkorn

Aquests són els productes que més han pujat aquest any

Com no podia ser altrament, un altre apecte que més interessa és conèixer quins productes són els que més han pujat al llarg d'aquest darrer any. L'OCU també ha valorat aquest aspecte i ha fet un rànquing sobre això.

El preu del sucre és el que s'ha incrementat més, amb un 65,7 %. El segueix la llet condensada, amb un 61,4 %; les pastanagues, amb un 56,1 %; les patates fregides congelades, amb un 49,7 %; i les cebes, amb una pujada del 40 %.

Els pocs aliments que baixen, per contra, són l'oli de gira-sol, un 39,8 %; els plàtans de les Canàries, un 34,8 %; les maquinetes d'un sol ús, un 22 %; i el formatge fresc, un 21,2 %.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de LIDL al teu WhatsApp!