Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una cuina de fons, un cercle amb una vitroceràmica i una dona fent el gest de tenir una idea

La mescla que pots fer a casa per deixar la vitroceràmica més brillant que mai

Aquesta mescla senzilla farà que la teva placa cridi l'atenció i llueixi sempre perfecta

Netejar la cuina pot ser una tasca tediosa. Tot i això, també és imprescindible. Una cuina bruta no és només sinònim de males olors, sinó que, alhora, es pot convertir en un focus d'infeccions.

Una de les zones de la cuina on més es treballa és la vitroceràmica. Això fa que també sigui molt important netejar-la de la manera correcta. De fet, tenint aquest element en perfecte estat, la teva cuina guanyarà molt.

Comença comprovant que la vitroceràmica estigui apagada

A l'hora de netejar la vitroceràmica, el primer que cal fer és assegurar-te que està ben apagada i que ja s'ha refredat. Moltes persones pensen que és millor netejar calenta, però no és així.

Assegurar-se que està apagada és més senzill amb les plaques d'inducció, que només s'activen quan els estris apropiats són a sobre. No obstant això, amb les vitroceràmiques cal comprovar-ho tot abans d'iniciar el procediment.

Muntatge amb una vitroceràmica encesa i un cercle amb un dit tocant la pantalla d'una vitroceràmica
Abans de netejar, comprova que la vitroceràmica estigui apagada i freda. | Henadzi

Fes una neteja superficial

La vitroceràmica cal netejar-la de manera profunda. Ara bé, per començar, l'ideal és fer una neteja superficial. Per fer-ho, utilitza una baieta humida. Aplica-la de forma suau per no fer malbé la placa i treure les taques blanques i trossos de menjar.

D'aquesta manera, quan acabis, podràs veure les taques més complicades, que hauràs de netejar més tard. A més, també les podràs estovar perquè siguin més fàcils de treure.

Elimina la brutícia incrustada

Darrere d'aquest primer pas, és el moment de ficar-se amb les taques més difícils. Recorda netejar la vitroceràmica de manera regular perquè la brutícia no es mantingui durant molt de temps.

Si després de la primera neteja han quedat taques, treu-les amb un producte específic per a plaques. Per aplicar-ho, utilitza una baieta o una esponja i oblida't dels fregalls d'alumini, ja que poden ratllar la superfície. Tampoc facis servir productes abrasius per evitar-ho.

Com utilitzar la rasqueta per a un gran resultat?

En cas que, després de netejar la vitroceràmica, encara quedin taques incrustades, el que pots fer és fer servir una rasqueta. De nou, has d'anar amb compte, ja que, si no la fas servir de forma correcta, podries ratllar la placa.

Perquè això no succeeixi, subjecta-la de manera ferma i agafa-la en un angle de 30 graus. Després, neteja el sobrant amb una baieta humida. Aplica a la taca una mica de gel i endurir-la et pot ser molt útil per obtenir un gran resultat.

La mescla definitiva per afegir brillantor a la teva vitroceràmica

El procés de neteja no és l'única cosa en què has de pensar. També és important que la teva vitroceràmica brilli com acabada de comprar perquè estigui impecable. En aquest cas, hi ha un truc que no pots passar per alt.

Es tracta de mesclar vinagre i aigua a parts iguals. Estén la mescla amb una baieta per tots els racons i acaba aclarint-la. Quan s'assequi, la teva placa tindrà més brillantor, cosa que marcarà la diferència a la teva cuina.

Muntatge amb una persona netejant una vitroceràmica i un pot de vidre amb vinagre blanc
Mescla vinagre i aigua a parts iguals per donar-li un extra de brillantor a la teva vitroceràmica. | Getty Images, Valerii Honcharuk

Altres trucs perquè la teva vitroceràmica llueixi impecable

Ara que coneixes com deixar la teva placa vitroceràmica neta a fons, hi ha altres consells que has de tenir en compte.

1. Corregeix els desperfectes

Si vols corregir els desperfectes, ja que pot ser que la superfície estigui un poc raspada, afegeix una mica de pasta de dents. Aplica-la amb un drap i reparteix-la bé perquè no quedin restes.

2. Què fer si es crema la placa?

En el cas que la teva placa es cremi, fes una pasta amb dues culleradetes de bicarbonat i 10 cl d'aigua. Després, estén-la per la superfície cremada i ruixa-ho amb una mica de vinagre. Deixa que actuï cinc minuts i, finalment, neteja-ho tot amb una baieta.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!