Pollastre

Els 5 aliments amb més proteïnes que la carn de pollastre per menjar millor que mai

Substitueix el pollastre per aquests aliments amb proteïnes per variar el teu menú

Tot i que moltes vegades pensem que, si volem aprimar-nos, ens hem de desfer de la proteïna, la veritat és que hauríem de fer just el contrari. La proteïna és un dels macronutrients essencials per a l'organisme, juntament amb els greixos i els carbohidrats.

Així mateix, es poden trobar a totes les cèl·lules del cos, per la qual cosa incloure-les en una alimentació saludable serà imprescindible. En fer-ho, estarem contribuint tant a reparar les cèl·lules danyades com a produir-ne de noves.

Un dels aliments rics en proteïnes per excel·lència és el pollastre que, a més, és baix en greixos i és deliciós. Aquest aliment aporta 27 grams de proteïna per cada 100 productes. No obstant això, n'hi ha molts altres d'interessants per variar el teu menú i que mai t'avorreixis de menjar saludable.

▶️ Vídeo del dia

Aquests cinc aliments rics en proteïnes són bons substituts del pollastre

Ara que coneixes la importància d'ingerir prou proteïna, et deixem alguns aliments amb els quals arribar a la quantitat diària recomanada és senzill. Seran una bona alternativa al clàssic filet de pollastre.

1. Soja texturitzada

Per a aquells que segueixin un estil d'alimentació vegetarià o vegà, una de les millors alternatives de carn de pollastre és la soja texturitzada. Aquest aliment conté ni més ni menys que 50 grams de proteïnes per cada 100 grams de producte.

Amb una aportació proteica de gran qualitat, amb ella es poden elaborar una bona quantitat de plats. Usant-la t'asseguraràs de no avorrir-te durant els àpats.

Foto grans de soja
La soja texturitzada és un ingredient proteic ideal per a una dieta vegetariana o vegana | Pixabay

2. Llom embotit

El llom embotit és un dels aliments més interessants si el que busques és una gran aportació de proteïnes. En aquest cas, també conté 50 grams per cada 100 grams de producte.

A més, es tracta d'un aliment molt fàcil de consumir, ideal per a un pica-pica de mig matí o mitja tarda. És l'embotit més interessant, ja que és el que conté menys greixos. I, a més, el seu sabor és inconfusible.

3. Tramussos

Aquest és un dels menjars pica-pica més coneguts. Tant si vols fer un aperitiu a casa teva, com si prefereixes portar-los de pícnic, els tramussos destaquen perquè els podràs consumir allà on siguis.

Aquest aliment, a més, és molt característic per la seva aportació proteica. En aquest cas, conté 36 grams de proteïna per cada 100 grams  de producte. Sens dubte, una bona opció a tenir en compte per a aquells moments en què cal matar el cuquet.

4. Pernil

El pernil és un dels productes per excel·lència de la gastronomia espanyola. Gairebé no existeix ningú a qui no li encanti gràcies al seu exquisit sabor, així com per les seves múltiples formes de consumir-lo: sol, en canapès, en entrepà, etc.

A més, també conté un bon percentatge de proteïna en la composició. El pernil compta amb 33 grams d'aquest macronutrient per cada 100 grams de producte. De nou, això el converteix en una opció interessant i que deliciosa.

Foto d'uns talls de pernil.
El pernil salat, a més de bo, conté una gran quantitat de proteïna | Getty Images

5. Formatge manxec curat

A l'hora de portar una alimentació saludable, sobretot si el que busques és perdre pes, cal parar atenció al formatge. Aquest aliment pot ser alt en greixos, de manera que no tots podrien ser adequats per a la teva dieta.

Tot i això, el formatge manxec curat destaca pel seu alt contingut proteic. En aquest cas, aquest aliment conté 32 grams de proteïna per cada 100 grams de producte. Un cop més, es pot convertir en una gran opció per als teus pica-pica o donar-te un caprici de cap de setmana.

Com veieu, són diversos els aliments que contenen més proteïna que el pollastre i que es poden convertir en bons substituts d'aquesta carn depenent del moment. En portar una alimentació variada, no t'avorriràs de menjar saludable.