Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dues amanides

Ni l'esmorzar, ni el sopar: la verdadera clau per mantenir una dieta equilibrada

Aquesta és la clau principal per perdre pes mentre t'alimentes de manera saludable

Quan l'objectiu final és aprimar-se, un dels temes més importants que cal tenir en compte és portar una bona alimentació. Per això, seguir una dieta equilibrada serà una de les claus imprescindibles per assolir l'èxit.

Tot i això, són molts els mites que envolten el tema de l'alimentació sana. Segur que més d'una vegada has sentit això que l'esmorzar és el menjar més important del dia. Doncs, això no ha de ser així. I és que, a l'hora de perdre pes, cal tenir en compte tots els factors que ens poden ajudar a aconseguir-ho.

L'esmorzar i el sopar no són el més important

Sentir que els àpats com l'esmorzar o el sopar són els més importants del dia és una cosa molt comuna. Tot i això, és hora de deixar enrere aquest pensament i centrar-se en el que de veritat cal fer per obtenir resultats.

Imatge d'una batedora amb ingredients a dins per fer un batut
Ni l'esmorzar, ni el sopar són els àpats més importants del dia | Getty Images

Els nutricionistes s'han encarregat de desmentir aquesta informació moltes vegades. A més a més, incideixen en la importància de combinar una bona alimentació amb una vida més activa, fugint així del sedentarisme. A continuació, us deixem la clau principal que us ajudarà a assolir el vostre objectiu.

En què t'has de basar per aprimar-te

Si tens al cap aprimar-te i el fet de perdre pes s'ha convertit en una meta per obtenir força i mantenir-te saludable, has de seguir els consells dels experts. En aquest sentit, no cal que et centris en cap menjar en concret.

La clau és entrar en dèficit calòric. És a dir, gastar més calories al llarg del dia de les quals consumeixes. Les calories que ingereixis al llarg del dia, així com el consum, és l'única cosa que importa a l'hora de perdre aquests quilos de més.

Una altra de les coses que has de saber és que el dèficit calòric es pot assolir per diferents vies. Per exemple, una de les més conegudes consisteix a ingerir una mica menys de calories al dia de les que el teu organisme necessita.

No obstant això, també pots consumir les mateixes calories de sempre, però augmentar l'activitat física. D'aquesta manera, les estaràs cremant de manera efectiva, aconseguint aquest desitjat dèficit.

En definitiva, no cal passar gana ni fer una dieta estricta per aconseguir aprimar-se, ni tampoc per estar saludable. Tot dependrà del teu estat físic, així com dels teus hàbits i de com els implementis al teu dia a dia.

La fruita ha d'estar present

Igual que hi ha mites en relació amb la importància dels menjars, també n'hi ha alguns relacionats amb certs aliments. És el cas, per exemple, de la fruita. De fet, és possible que tu també hagis sentit això que és millor evitar-ne el consum durant la nit, a causa del seu contingut en sucres.

Doncs això, d'acord amb els nutricionistes, és un altre pensament que has de rebutjar. De fet, consumir fruita diàriament és una de les millors maneres de sentir-te saciat sense incrementar el nombre de calories que afegeixes a la teva alimentació. Així, es contribuirà a la pèrdua de pes, ja que no tindràs ganes de picar entre hores altres productes menys saludables.

Una bona idea és apostar per fruites de temporada, econòmiques i saludables. D'aquesta manera, incloure-les a la teva dieta diària es farà molt més senzill. Com veus, per aprimar-se no cal centrar-se en un àpat o un aliment específic, sinó que el més important és que, al llarg del dia, no hagis consumit més calories de les quals has cremat.