Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Aixeta amb aigua corrent.

Els 5 aliments que no hauries de passar mai per aigua

L'OCU avisa que el fet de rentar certs aliments pot tenir efectes contraproduents

El pollastre i els bolets són alguns dels aliments que no s'han de netejar
El pollastre i els bolets són alguns dels aliments que no s'han de netejar | CatalunyaDiari.cat

A vegades un hàbit d’higiene tan estès com rentar alguns aliments abans de cuinar-los, no només pot resultar absurd i innecessari, sinó també perjudicial en segons quins casos, tal com afirma l'OCU, que ha elaborat un llistat dels  5 aliments que no hauríem de passar mai per aigua, explicant el perquè.

Els ous

Encara que alguns ous vinguin amb la closca un pèl bruta i amb alguna resta, és important no rentar l’ou per fora, ja que la closca té una capa de cutícula que evita que els gèrmens traspassin a l’interior. Així doncs, si el rentem, estem eliminant aquesta barrera i estaríem fent possible l’entrada de  microorganismes indesitjables dins d’aquest aliment.

El pollastre

El pollastre és un aliment molt netejat abans de cuinar, i un 40% de la població britànica, segons un estudi elaborat per ‘Food Standards Agency', el renta abans de cuinar-lo. Això però, no s’hauria de fer, ja que rentar el pollastre fa que creixi el risc de  toxiinfecció alimentària. A més a més, també has de mirar de netejar bé els instruments que utilitzis per tallar el pollastre cru abans de fer-los servir per a un altre aliment.

Els bolets

Al contrari del què es pensa, els bolets no s’han de passar per aigua, ja que perden gran part del seu sabor i aroma, a més d’agafar aigua i no quedar ben cuinats. El més recomanable en el cas dels bolets és netejar-los amb un drap humit, tallant les zones que estiguin més malmeses.

Les verdures que vénen en bossa

És un contrasentit netejar un aliment que et ve envasat en bossa, com per exemple els espinacs o les amanides, perquè ja vénen prèviament desinfectades.

Filets de carn de vedella i porc

No cal netejar aquests aliments abans de cuinar-los, ja que podrien perdre sabor, nutrients i aromes, així que per eludir qualsevol mena d’infecció, el més recomanable és cuinar bé aquest aliment.

Amb tot això, no oblidem que hi ha aliments que s’han de netejar rigorosament, com el cas del peix amb vísceres i les fruites i verdures que hàgim de consumir amb pell.

També et pot interessar...