Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gelats

Les 5 alternatives dolces i refrescants als gelats per no engreixar-te a l'estiu

Encara que siguin temptadors, els gelats no són l'opció més saludable

Amb l'arribada de l'estiu és completament normal que els aliments més desitjables siguin tots aquells que estiguin freds. Per això,  si n'hi ha un de predominant que és present a gairebé totes les llars, aquest és sens dubte el gelat. Però, encara que sigui un producte molt consumit en aquesta època, no vol dir que sigui el més sa.

Els gelats són realment la millor opció?

Els gelats són un dels productes més irresistibles, i amb raó. La seva textura, cremositat i sabor refrescant fan que sigui la millor alternativa després dels àpats. Adults i petits recorren al seu consum per mantenir-se hidratats i per així poder pal·liar els símptomes propis de la xafogor i de la calor.

Bàscula
Els gelats, que contenen molt de sucre, no són la millor opció si vols aprimar-te | GETTY IMAGES

Tot i això, hem de tenir present que tot i que el seu consum està molt estès i generalitzat, no hem d'oblidar que els gelats són productes que no estan exempts d'inconvenients. Si mirem detingudament la seva composició, veurem que és cert.

Qui no ha anat al supermercat i ha caigut en la temptació de comprar-ne uns quants? Per desgràcia, la gran majoria dels gelats que es venen solen ser ultraprocessats. Això vol dir que la seva composició es basa principalment en sucres, els quals poden resultar molt perjudicials per a la nostra salut.

Alternatives més saludables

Tot i això, no tot és blanc o negre. Per sort, hi ha altres alternatives igual de riques, fresques i fàcils de preparar, que faran que puguem continuar gaudint de l'estiu sense perdre aquesta part d'hidratació i de sabor. A continuació veurem les cinc alternatives que, sens dubte, no et deixaran indiferent.

1. Sorbets de fruita

Els sorbets i els granissats són una de les alternatives més consumides a l'estiu, a més dels gelats. Tot i que alguns presenten elevats nivells de sucre, la veritat és que és possible consumir-los de forma natural.

Així doncs, si volem evitar tant sí com no els sorbets industrials, podem optar per fer-los nosaltres mateixos. Només cal escollir aquella fruita que més ens vingui de gust i afegir-hi alguns condiments. Si optem per comprar-los, és important que ens fixem en la composició, ja que els més saludables solen ser els que només contenen fructosa de la mateixa fruita.

2. Mató

Mató
El mató té menys greix que el formatge tradicional | GETTY IMAGES

Es tracta d'una opció que deriva de productes lactis, amb la diferència principal que el mató conté molt menys greix que el formatge. El seu origen, procedent de la fermentació del sèrum que sobra en l'elaboració de formatges, fa que sigui una altra de les alternatives als gelats. A més, la seva aportació de proteïnes d'alt valor biològic també està assegurada.

3. Quallada

La quallada és una altra de les postres per excel·lència més consumides a l'època estival. El gran avantatge que presenta aquesta alternativa és que la seva composició deriva del lacti, de manera que ens aportarà una gran quantitat de proteïnes.

A més d'aportar-nos altres beneficis com la caseïna o el calci, la quallada és molt més digestiva que la llet normal, ja que està congelada. És una opció veritablement saludable, i està igual de fresqueta.

4. Pudin fred amb llavors

Cada vegada és més habitual incloure llavors als nostres plats. Aquest complement, a més de presentar enormes beneficis nutricionals, és ideal també per acompanyar i per acabar d'adornar qualsevol àpat.

Pudin de chía, de sèsam negre... i en definitiva, de qualsevol tipus de llavors que t'agradi. La seva aportació en proteïnes i àcids grassos converteix aquestes postres en una de les millors alternatives.

5. Fruita

Meló i síndria
La síndria i el meló són dues fruites de temporada, molt saludables i hidratants | GETTY IMAGES

I per últim, però no menys important, no ens hem d'oblidar de la fruita. Aquesta elecció és present durant totes les èpoques de l'any. Tot i això, podem aprofitar l'estiu per consumir aquella fruita de temporada que en altres mesos no faríem. Així doncs, algunes opcions com el meló o la síndria són la millor alternativa per mantenir-nos hidratats sense renunciar al plaer dels seus sabors.