Imatge d'un Ikea

Els 5 mobles de 30 € d'Ikea que arrasen: ideals per a un pis petit de ciutat

Aquestes cinc opcions em van salvar a l'hora de moblar el meu petit habitatge del centre

Els pisos d'avui dia no es caracteritzen per ser gaire grans. N'hi ha que es construeixen directament en petites dimensions. També hi ha la possibilitat que l'amo d'un pis gran hagi decidit dividir-lo en dos per obtenir-ne el doble de beneficis.

En qualsevol cas, quan tenim un pis petit, sempre cal mirar bé quin tipus de mobles col·locar. Aquests han de ser reduïts, però alhora han de tenir prou capacitat per ajudar-nos a tenir-ho tot ordenat. Per això, de vegades toca buscar fins a trobar el que més ens encaixa.

Ikea sol ser una de les primeres opcions per anar a buscar els mobles. Normalment, aquests pisos no solen ser els habitatges definitius, per la qual cosa no caldrà desemborsar molts diners en el mobiliari. A més, el gegant suec ofereix tanta varietat que estrany és que sortim sense trobar el que estàvem buscant.

Així vaig moblar el meu petit pis a baix preu

Entrar a un Ikea és entrar en un món gairebé infinit de possibilitats a l'hora d'escollir els mobles. En el meu cas, quan me'n vaig anar de lloguer a un pis d'aquestes característiques, em vaig tornar boja buscant allò que s'adaptava a les meves necessitats sense ser massa gran per no menjar-me l'espai de què disposava.

Vaig estar mirant la pàgina web, fent voltes per la botiga… Sabia el que volia, però les mesures no em convencien sempre. L'important és trobar mobles amb una àmplia capacitat interior i que ocupin un espai reduït dins del pis. Has de tenir en compte que no només és el saló. També hi ha l'habitació, la cuina, el bany… A totes les estances necessites llocs on emmagatzemar coses, però no sempre disposes de l'espai que desitges. Per això, el metro serà el teu gran aliat per saber si t'encaixa alguna cosa o no.

Un altre aspecte que vaig tenir en compte va ser el preu, per això la meva primera opció sempre va ser Ikea. Allí va ser on més econòmics vaig trobar els mobles. Quan comences a viure en un pis nou, el primer desemborsament és gran. Per això, si no vols angoixar-te al principi, intentar mirar els preus per ajustar-ho és important.

5 mobles d'Ikea imprescindibles per a un pis petit

Ja t'he explicat com vaig buscar els mobles pel meu piset. És el preu que vaig haver de pagar per viure al centre de la ciutat, però això no implica que després de la meva cerca no tingués la comoditat d'un de més gran. Perquè t'ajudi, aquí et deixo cinc dels mobles que crec que són imprescindibles per a qualsevol habitatge de petites dimensions. Espero que et serveixi.

1. Calaixera de tres calaixos

En el meu cas, aquesta calaixera va anar a parar al saló, ja que necessitava un armari petit on guardar coses i que tingués una base a sobre per deixar les claus. Tot i això, en ser lleugera i tenir nansa a sobre, pots moure-la al lloc de la casa on et vingui millor.

Calaixera blanca d'Ikea
Les seves dimensions són 55 x 62 centímetres, per la qual cosa no ocupa gaire espai. | Getty Images

El preu és de 29,99 €. Les seves dimensions són 55 x 62 centímetres, per la qual cosa no ocupa gaire espai. A més, he de destacar que els seus tres calaixos compten amb un topall per no sortir-se.

2. Penja-robes vertical PLOGA

Un altre dels problemes que veia a casa era on penjar coses com ara bufandes, bosses, jaquetes, etc. No m'agradava tenir-los tirats, però qualsevol penja-robes era gran per col·locar-lo. Fins que vaig trobar aquest vertical que només costa 16,99 €.

Penja-robes vertical d'Ikea
Jo el vaig posar a l'entrada de casa, però també pot ser molt útil al bany. | Getty Images

Aquest s'ancora a la paret i amb prou feines fa 60 centímetres. Tanmateix, les barres donen de si i són regulables depenent de l'espai que necessitem a cada lateral. Jo el vaig col·locar a l'entrada de casa, però també pot ser molt útil al bany per col·locar les tovalloles o la roba mentre ens dutxem.

3. Sabater BISSA

Les sabates: un altre maldecap. En un primer moment vaig pensar a guardar-los al canapè, però no era la millor opció tenir-los al costat de la roba. Aleshores, vaig veure que hi havia al mercat sabaters que es penjaven a la paret i que eren estrets. A més, quan s'obren tenen capacitat per guardar-hi el calçat.

Sabater blanc d'Ikea
n un primer moment vaig pensar a guardar-los al canapè, però no era la millor opció tenir-los al costat de la roba. | Getty Images

En concret, aquest d'Ikea em va agradar perquè era petit i, alhora, espaiós. Fa 49 x 28 x 135 centímetres i té tres prestatges al seu interior. Hi caben, com a mínim, 12 parells de sabates, sense importar-ne la mida. El preu és de 34,99 €.

4. Carret RÅSKOG

Malgrat estar pensat per a la cuina, en el meu cas, el volia per al bany. Com que no tenia gaires armaris, em venia bé per tenir col·locat el maquillatge, l'assecador, les planxes, les tenalles, complements dels cabells... En un lateral del lavabo podia tenir-ho tot a mà i poder moure'l per a la meva comoditat.

Tot i això, a la cuina també pot ser útil per col·locar-hi els llegums, la pasta, les espècies… tot allò que necessitem tenir a mà i que no tingui un lloc als armaris. Les seves dimensions de 35 x 45 x 78 centímetres el fan molt útil i es manté ferm en qualsevol superfície. 

Carret blanc d'Ikea
En un lateral del lavabo ho podia tenir tot a mà i moure'l on volgués. | Getty Images

A Ikea els tens a la venda des dels 11 € en diferents colors, però aquest que t'ensenyo és el que més es ven i el que més em va convèncer. Sí que és veritat que el preu puja fins a 39,00 €, però val la pena.

5. Llibreria BAGGEBO

M'ha costat triar cinc opcions, però aquesta seria la cinquena que destacaria. Es tracta d'una llibreria que vaig col·locar a la meva habitació. Hi vaig poder col·locar llibres, perfums, cremes, fotos, etc. Es va convertir en un variat per posar allò que volgués.

Els prestatges no són molt amples, per la qual cosa no ocupa gaire espai. És més, ofereixen la possibilitat de fer servir les parets per recolzar coses. Mesura 50 x 25 x 160 centímetres, per la qual cosa és perfecta per a pisos de petites dimensions. Pots aconseguir-la per tan sols 24,99 €, un preu molt competitiu si et fixes en la resta de mobles.

Llibreria blanca d'Ikea
Pots aconseguir-la per tan sols 24,99 €, un preu molt competitiu si et fixes en la resta de mobles. | Getty Images

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!