Imatge d'un mòbil amb diverses aplicacions, entre elles WhatsApp

L'OCU es mulla: les dues marques que fabriquen els millors mòbils l'any 2023

Descobreix les millors marques de tecnologia per a aquest any

Si hi ha alguna cosa que ha fet evolucionar a la nostra espècie, entre moltes altres coses, és sens dubte la tecnologia. Tampoc no ha passat tant de temps, però abans era impensable poder parlar amb algú a milers de quilòmetres. No obstant això, avui dia podem dir que això és una cosa molt habitual.

Mòbils, tauletes, ordinadors... i en definitiva, una infinitat d'aparells electrònics que semblen fer-nos la vida molt més fàcil. La gran majoria de nosaltres en disposem d'algun, però si ets dels que s'està plantejant comprar-ne un de nou... No et pots perdre aquest article!

Les 2 millors marques de tecnologia, segons l'OCU

Que el desenvolupament tecnològic cada cop va a un ritme més accelerat és evident. Actualment hi ha múltiples marques al mercat, i la gran varietat de dispositius i funcions fan que ja no sapiguem què triar.

Imatge d'una dona gran amb un telèfon mòbil
Abans era impensable, però ara podem estar connectats a qualsevol lloc del planeta | Getty Images

Tot i això, és precisament tota aquesta varietat la que fa que moltes persones es confonguin a l'hora de comprar un aparell tecnològic. Bé sigui un mòbil, una tauleta o un ordinador, el que està clar és que el mercat no ens ho posa gens fàcil.

Per això, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha decidit recopilar les opinions de més de 97.000 usuaris sobre diferents marques tecnològiques. Per això, a tots els participants els va realitzar un qüestionari de satisfacció.

En aquesta enquesta van participar usuaris de diversos països a més d'Espanya, com Bèlgica, França, Itàlia i Portugal. Per analitzar de forma més concreta el grau de satisfacció de tots ells, es van optar per fer diverses preguntes.

De fet, totes estaven formulades per ser respostes de forma numèrica, és a dir, amb notes que fossin del 0 al 100. Així mateix, en aquest qüestionari també es va preguntar pel nombre d'avaries patides, i també per la gravetat i el funcionament de les mateixes.

Imatge d'un noi mirant el telèfon mòbil
Avui en dia els mòbils són els dispositius més utilitzats a tot el món | Getty Images

Si vam entrar amb més profunditat, de tots els enquestats, 16.170 eren espanyols. La gran majoria va afirmar utilitzar el sistema operatiu Android, el sistema operatiu del qual es trobaria en una mitjana de 500 euros.

Pel que fa a les marques, cal destacar que les més venudes i més ben valorades van ser les de Samsung i Apple. Darrere d'elles se'n trobaven d'altres, com Xiamoi, Huawei i Oppo, respectivament.

Podem dir que aquestes cinc marques són les més consumides pels espanyols, ja que arriben a representar fins al 86% dels mòbils al nostre país. Tot i això, també cal esmentar una marca que, encara que no és la més venuda, sí que és la preferida de molts usuaris, i és OnePlus.

I què passa amb les tauletes i els ordinadors?

Pel que fa a aquests dos tipus de dispositius, també cal esmentar algunes dades curioses. Si bé els mòbils són els dispositius més utilitzats per la població, pel que fa a les tauletes i ordinadors, aquests tampoc no es queden gaire enrere.

De fet, un 65% de la població espanyola afirma tenir una tauleta. De tots els enquestats, un de cada tres té un iPad d'Apple, la marca més ben valorada en aquest aspecte. Seguit també ens trobem amb Huawei, Amazon, Xiaomi i Samsung.

Imatge d'una pantalla d'un telèfon mòbil amb les icones de les aplicacions Telegram, Whatsapp, Instagram, Facebook, Youtube i Twitter
Pel que sembla, Apple és una de les marques més comprades i millor valorades | iStockPhoto

I si hem de parlar d'ordinadors, les dades demostren que Apple segueix sent la marca preferida de la majoria. Tal com assenyala l'informe de l'OCU, 8 de cada 10 espanyols afirmen utilitzar un portàtil d'aquesta marca.

No obstant això, encara que una altra de les marques més venudes és la HP, després d'ella també en trobem d'altres de molt ben valorades, com Huawei, LG, MSI i Dell. Com a conclusió, podem veure que el famós símbol de 'la poma' continua sent tendència no només a Espanya, sinó a tot el món.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!