Una dona amb mal d'orella.

Els 6 millors remeis per evitar el mal d'orella als avions i volar tranquils

Descobreix aquests trucs i viatja tranquil·lament durant les vacances

Durant tot l´any, però sobretot quan arriben les vacances, ens entren les ganes de viatjar. Depèn del nostre destí, utilitzarem un mitjà de transport o un altre. Tot i això, moltes persones es troben únicament davant d'una possibilitat: viatjar amb avió.

Què passa quan viatgem amb avió?

Encara que hi ha moltes maneres de desplaçar-nos d'un lloc a l'altre, hi ha destins als quals únicament i exclusiva podem arribar amb avió. Per això, moltes persones hi han de recórrer, encara que en determinades ocasions no ho facin amb totes les ganes del món.

Viatjar amb avió ens pot oferir molts avantatges, però tampoc és un fet que estigui exempt de tenir algun inconvenient. En aquest sentit, les estadístiques són clares: un de cada tres passatgers pateix mal d'orelles quan vola amb avió.

Aquest fet, que aparentment no se sol comentar, és molt més habitual d'allò que ens pensem. Ho pateix molta gent, sobretot si, quan viatgem, estem refredats/des. Si ja normalment és difícil bregar amb un mal d'orelles a casa… Imagina't en un avió!

Un avió de la companyia Air Nostrum durant un vol
A causa de l'altitud i la pressió, és molt probable que ens facin mal les orelles. | Catalunya Diari

Si ens parem a pensar detingudament, tot això té una explicació. Quan l'avió està volant, la pressió de l'aire és diferent (ja que cal tenir en compte els milers de metres d'altitud a què ens trobem). Quan això passa, molts passatgers comencen a patir cert malestar a les orelles. Aquest dolor es produeix quan hi ha un desequilibri entre la pressió interna de l'orella mitjana i la de l'entorn. Per tant, si a tu també et sol afectar aquesta situació, a continuació et donarem uns trucs molt interessants que t'ajudaran a suportar-la.

Els millors trucs per alleujar el mal d'orella a l'avió

Aquí tens els millors trucs perquè no et facin mal les orelles en un avió:

1. La maniobra de Valsalva

Segurament no coneixes aquesta maniobra, però és molt senzilla i alliberadora per a les orelles. Només t'has de tapar el nas i respirar amb força, amb la boca tancada i empenyent l'aire cap a la faringe. D'aquesta manera podràs compensar la diferència de pressió i, a més, ajudarà que la trompa d'Eustaqui s'obri i es pugui contrarestar.

2. Mastega un xiclet

Segurament és un dels mètodes més coneguts, però la seva efectivitat és evident. Quan agafis un avió procura tenir xiclets a mà. Mastegar t'ajudarà a alleujar el mal d'orelles i també a compensar la pressió.

3. Descongestius nasals

Una altra de les opcions a què pots recórrer són els famosos descongestius nasals. Utilitza qualsevol esprai antiinflamatori mitja hora abans de volar. D'aquesta manera aconseguiràs que els conductes que hi ha entre els pits paranasals i l'orella mitjana es desbloquegin i puguin contrarestar la pressió.

4. Son positiva

La tècnica de la 'son positiva' consisteix bàsicament a provocar un badall. Aquest mètode sol funcionar prou bé, ja que en realitzar aquesta acció estarem activant els músculs que obren la trompa d'Eustaqui i la pressió de les nostres orelles desapareixerà.

5. Son negativa

El mètode de la 'son negativa' consisteix a no dormir durant l'última part del vol. Aquest fet té una explicació: mentre dormim, es produeix menys deglució. Per tant, si estem adormits no regularem la pressió de la mateixa manera que si estiguéssim desperts.

6. El truc de les hostesses

Si hi ha persones que en coneixen tots els trucs: les hostesses. Tot i que són partidàries de posar en pràctica mesures com la de mastegar xiclet, un cop comença el mal d'orelles és molt difícil aturar-lo.

Per aquesta raó, elles sempre aconsellen amarar una bola de mocadors de paper en aigua calenta, dipositar-la dins un got de plàstic i deixar-lo en a la nostra orella. D'aquesta manera, el vapor calent que se'n desprèn ens ajudarà a pal·liar les molèsties.