Picada de mosquit

Els 6 millors remeis fàcils per a les picades de mosquits que funcionen al moment

Si els mosquits ja t'han picat, aquests remeis casolans poden solucionar el problema instantàniament

Lluitar contra ells, en la majoria de les ocasions, és força complicat. Els mosquits venen de la mà de la calor i, juntament amb ells, les seves molestes i doloroses picades.

Tot i que solen ser inofensives, cal anar amb compte, ja que la cosa es podria complicar. No obstant això, de forma general, només cal fer ús d'algun remei senzill per desfer-te de la picor.

És per això que, si ets una d'aquelles persones propenses que et piquin els mosquits, has de conèixer aquests remeis casolans per combatre la picor o la coïssor. No et tornaran a molestar.

6 remeis casolans per alleujar les picades immediatament

Els mosquits són els grans companys de l'estiu, sobretot a les zones més humides. Si no has pogut evitar la picada, sempre podràs alleujar-la amb aquests consells.

Mà amb mosquits
Els antihistamínics poden ser una solució al problema. | Getty Images

 

1. Antihistamínics

Tot i que no està comprovat al 100%, segons un estudi, els antihistamínics podrien ser efectius contra les picades d'aquests insectes. Pel que fa a la histamina, es tracta d'un químic alliberat per l'organisme per combatre la inflamació de la picada.

Aquesta és la que genera la picor i l'antihistamínic és l'encarregat d'evitar que aparegui. Com a tractament, es pot aplicar en crema o consumir com una píndola.

2. Àloe Vera

L'àloe vera també pot ser un gran remei contra la picada dels mosquits. Es tracta d'una planta molt utilitzada en nombrosos tractaments relacionats amb les afeccions de la pell.

Àloe vera
L'àloe vera és molt útil per tractar les picades. | Getty Images

Segons un estudi realitzat en rates, sembla que l' 'Aloe littoralis' podria comptar amb propietats curatives i antiinflamatòries. Per això, podria ser una bona solució davant d'aquesta mena de picades.

3. Gel

Una de les coses que cal tenir en compte a l'hora de tractar les picades és que la temperatura freda pot reduir la inflamació. Per aquest motiu, col·locar-hi una compresa de gel, ajudarà a evitar o reduir les molèsties, la picor o la inflor. Això sí, no col·loquis el gel de forma directa a la pell, ja que podria cremar-te-la.

4. Calor

Una cosa semblant passa amb la calor concentrada. Segons un estudi, un dispositiu que emeti aquest tipus de calor pot ajudar contra les picades de mosquit. A més, només caldran 10 minuts per aconseguir-ho.

Tot i els resultats, és important tenir en compte que, dels 146 participants de la investigació, només 33 comptaven amb picades de mosquit. La resta, per la seva banda, presentaven picades de vespa.

Mosquit
La calor ajuda a calmar les picades. | Getty Images

5. Hidrocortisona

Un altre bon remei pot ser la crema d'hidrocortisona. Es tracta d´un medicament d´ús tòpic capaç de disminuir la picor, així com la inflamació. Per aconseguir-la no cal recepta, ja que també es pot obtenir per via lliure.

Tot i això, cal tenir en compte que no és apta per a tota classe de pells. Les persones amb infeccions cutànies, els nens i les embarassades no l'han de fer servir.

Mosquits
La mel és un remei efectiu contra les picades de mosquit semblant a l'àloe vera. | Getty Images

 

6. Mel

Per part seva, la mel pot ser un gran remei casolà a l'hora de lluitar contra les picades, així com amb un altre tipus de ferides. Perquè funcioni, cal aplicar-lo sobre la zona afectada per evitar la infecció. També reduirà la inflamació ocasionada pel mosquit. El seu funcionament és semblant al de l'àloe vera.

Què passa si res no t'alleuja?

Tot i que no passa de forma general, en algunes ocasions, les picades dels mosquits poden provocar una reacció al·lèrgica. Per aquest motiu, si aquests remeis no alleugen la picada i, a més, tens símptomes com nàusees, marejos, urticària o problemes respiratoris, el millor és que vagis a un professional.

Un altre problema que pot aparèixer és la infecció, per la qual cosa, si la picada no desapareix en una setmana o fa massa mal, també cal l'opinió d'un especialista.