Dona agafant menjar

El truc per menjar sa i barat cada dia de la setmana: aprima't sense esforç

Hi ha un truc per a començar a menjar sa i aprimar-se, estalviant alhora molts diners

Cuinar de manera saludable és un dels reptes més grans a què ens enfrontem quan pensem a aprimar-nos. Tanmateix, també és un dels pilars fonamentals per aconseguir-ho.

Amb l'estil de vida actual, els horaris laborals, així com les presses, és normal que amb prou feines et vingui de gust posar-te a cuinar quan arribes a casa i acabis menjant el primer que atrapes al rebost. Tot i això, per no cometre aquest greu error, Gabriela Uriarte, dietista-nutricionista i 'coach' nutricional, dona algunes claus perfectes per menjar sa mentre estalvies.

El truc consisteix a posar en pràctica el 'batch cooking' o cuinar per lots, d'acord amb la seva traducció. Si no saps què és aquest mètode, t'expliquem tot el que has de saber per començar a cuinar de manera diferent.

Què és el 'batch cooking'?

Si encara no has sentit parlar del 'batch cooking', has de saber que és una de les millors maneres de menjar saludable mentre estalvies en la compra. El mètode consisteix a aprofitar els moments lliures, com pot ser el cap de setmana, per posar-te a cuinar tots els plats dels àpats que toquin la setmana següent.

D'aquesta manera, estaràs millorant la qualitat nutricional dels menjars, ingerint menjar casolà i aprimant-te. A més, i això és molt important, t'ajudarà a evitar els productes processats i ultraprocessats.

Menjar a la nevera
El batch cooking consisteix a cuinar en un sol dia el menú de tota una setmana. | FOTO:GETTY

 

Com dur a terme aquest mètode per menjar sa?

A l'hora de dur a terme aquesta tècnica, també hi ha alguns consells que t'ajudaran i has de descobrir. Sobretot, si mai no ho has fet.

1. Segueix les proporcions del plat de Harvard

En primer lloc, un bon punt de partida és calcular les proporcions de cada menjar. Per això, no hi ha millor manera de fer-ho que fent ús del plat saludable de Harvard. És a dir, els vegetals han de ser els protagonistes i ocupar la meitat del plat, cosa que es tradueix en uns 200 o 250 grams d'aquests aliments.

Verdures
Al teu plat, sempre hi ha d'haver entre 200 i 250 grams de vegetals. | Getty Images

 

2. Comença preparant les verdures

D'altra banda, un altre consell que cal tenir en compte és que hi ha cinc maneres diferents de cuinar les verdures. Aquestes són a la paella, bullides, crues, triturades o rostides.

Ara que ho saps, l'experta recomana deixar la verdura sempre preparada, ja que és el que es triga més a cuinar. Així, els teus menús sempre tindran aquesta part saludable.

3. Combina les proteïnes i les verdures a favor teu 

A més de les verdures, un altre dels macronutrients que no poden faltar són les proteïnes. Segons l'experta, el millor és fer-los de manera diferent, però aconseguint que cada verdura acompanyi la proteïna. Com a dada, les proteïnes més saludables les trobaràs als llegums, a la carn d'au i al peix.

Pollastre
Els llegums, la carn d'au i el peix són les millors proteïnes per a menjar sa. | Getty Images

 

4. Anar a comprar sense gana t'ajuda a aprimar-te

Un altre truc que et pot ajudar a seguir aquest mètode amb èxit és el de no anar a comprar quan tinguis gana. D'aquesta manera, no compraràs res que no tinguis apuntat a la llista.

Està demostrat que, quan anem famolencs al supermercat, acabem comprant aliments més calòrics i innecessaris, a més de processats.

Beneficis del 'batch cooking'

Arribats a aquest punt, també és important parlar dels beneficis del 'batch cooking', a més d'aquest estalvi de temps, que et sorprendrà.

1. Aconsegueixes menjar més sa

D'una banda, duent a terme aquest mètode aconseguiràs menjar més saludablement. Això, a la llarga, es notarà al teu cos. Estaràs aprimant-te mentre menges de tot i gairebé sense adonar-te'n.

Menjar
Es poden estalviar molts diners menjant sa alhora. | Getty Images

 

2. És una manera d'alliberar la teva ment

Un altre dels seus beneficis és que es tracta d'una tècnica que allibera espai a la teva ment, ja que podràs menjar de manera molt més sana sense haver de pensar  constantment en la dieta.

3. Estalviaràs diners a l'hora de comprar

A més, un dels punts més interessants és que, en comprar productes frescos i fer-los de forma casolana, la teva butxaca també ho notarà. Cada setmana compraràs només el necessari per a dur a terme els diferents menús, de manera que no acabaràs portant a casa res que no necessitis. Menjaràs sa i estaràs estalviant alhora.