Imatge d'una finestres amb dos gerros amb flors

Les 7 millors plantes d'interior per agafar el son i adormir-te en pocs minuts

Si et costa agafar el son, tenir aquestes plantes a casa poden ser el teu major aliat

Les plantes i els arbres sempre han estat sinònim de vida. Gràcies a la fauna vegetal que tenim al món, la purificació de l'aire que respirem és molt millor. A més a més, les plantes també poden presentar altres beneficis per a la salut, com ara ajudar-nos a reduir els nivells d'estrès i ansietat.

Tingues plantes i oblida't de l'insomni

Certament, si alguna cosa en podem destacar (a més del seu aspecte, l'olor i el toc decoratiu), són les seves propietats. Hi ha diversos estudis que ja ho han confirmat: pel que sembla, les plantes ens poden aportar grans avantatges.

Tenir-les a casa pot ser molt beneficiós, ja que no només us donaran un ambient més acollidor, sinó també ajudaran a espantar els mosquits o a purificar l'aire. A més, en algunes ocasions, fins i tot, és apropiat que les tinguem a la nostra habitació.

La raó és força senzilla. Hi ha determinades plantes que, per les seves propietats, ens poden ajudar a baixar els nivells d'estrès i ansietat. Evidentment, aquest fet també ens ajudarà a estar més relaxats i, per tant, a dormir millor.

Si ets una d'aquelles persones a qui costa agafar el son, aquest article és per a tu. Vegem a continuació quines plantes d'interior hauries de tenir a la teva habitació per poder acabar amb aquest problema:

1. Espatifil·li

L'espatifil·li, també conegut  com a Lliri de la Pau, és una de les plantes més fàcils de cuidar. El seu aspecte tan alegre és ideal per omplir de llum i decorar la nostra llar. A més, aquesta planta és capaç d'absorbir la humitat i eliminar els contaminants que s'acumulen a casa nostra.

Primer pla Espatifil·li
En alguns llocs se l'anomena Lliri de la Pau. | Getty Images

2. Cintes

Aquesta planta, a més de purificar l'aire, ens pot brindar molts més beneficis. També és coneguda com a 'planta aranya' i és ideal per a totes aquelles persones que volen tenir plantes, però els resulta difícil mantenir-les. El seu contingut en flavonoides i bufadienolides ajudarà a prevenir l'envelliment del teu organisme.

Primer pla de les fulles de les cintes
Notaràs de seguida que l'aire de la teva llar es refreda. | Getty Images

3. Àloe

L'àloe és una de les plantes amb més usos que hi ha. A més d'ajudar a mantenir la nostra pell sana i a cicatritzar ferides, les seves propietats curatives fan que sigui ideal per alleujar el dolor i la inflamació. A més a més, és una planta que no hauria de faltar a casa teva durant l'època d'estiu. La capacitat per refredar l'ambient pot ser la millor opció contra la calor.

Aloe Vera
L'àloe és una planta amb moltes propietats. | Getty Images

4. Gardènia

Si hi ha una planta alegre i amb color, aquesta és la gardènia, sens dubte. Les seves enormes fulles i les seves flors blanquinoses la fan veritablement bonica. És ideal tant per decorar dormitoris, com per combatre l'insomni. Les seves propietats sedants t'ajudaran a dormir millor.

Flor de gardènia
Les flors de gardènia són molt populars per la seva aroma intensa. | Getty Images

5. Sansevièria

Aquesta planta, que també és coneguda com a 'llengua de sogra', conté propietats medicinals molt beneficioses. És una de les plantes més recomanades pel fengshui, ja que l'emissió d'oxigen ajuda a refrescar l'espai.

La Sansevieria é
La sansevièria és una planta elegant que no requereix una cura excessiva. | Getty Images

6. Espígol

El seu color lila i la seva aroma la fan única. És una de les plantes més recomanades per a totes aquelles persones que pateixen ansietat. Precisament, en la seva olor on trobem els beneficis més grans, ja que produeix un efecte de calma i tranquil·litat.

Imatge de prop de diverses plantes d'espígol
L'olor que desprèn l'espígol té un efecte ansiolític. | Getty Images

7. Gessamí

A més de ser molt característic per la seva olor, el gessamí és una de les millors plantes que podem tenir a prop per reduir els nostres nivells d'ansietat. De fet, alguns estudis han constatat que les seves propietats són ideals per aclarir la ment i millorar la qualitat del son.

Flor gessamí
Alguns estudis avalen el seu poder aromàtic a l'hora de dormir. | Getty Images