Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Guardiola d'un porquet

Les 8 claus per mantenir-se calent sense utilitzar electricitat i estalviar diners

Estalvia diners i electricitat seguint aquests senzills trucs

Amb els preus de la llum en l'actualitat, mantenir-se calent a l'hivern s'està convertint en un esport de risc. Tot i això, també podem fer algunes accions d'abans per aconseguir-ho.

Si necessites estalviar gas o no comptes amb fonts de calor eficients, pots seguir alguns consells per estar a gust a casa sense gastar gaire. A més, el millor és que tots tenim possibilitats d'incrementar la comoditat i que els diners no siguin un problema.

Els millors consells per mantenir-se calent gastant poc

En el cas que ja t'estiguis preparant de cara a la tardor ia l'hivern i estiguis començant a notar que gastaràs més que en anys anteriors, això t'interessa. Descobreix alguns trucs per mantenir calent a casa per molt poc.

1. Les mans, mantingues-les sempre calentes

Una de les parts del cos que és imprescindible mantenir ben calenta perquè no hi hagi un desajust de temperatura són les mans. Per això, tenir uns guants preparats sempre serà un encert per estalviar electricitat.

A més, pots comptar amb uns de llana i sense dits que facin funció de manyopla, per guardar més temps la calor. Això farà que no te'ls hagis de treure per fer les tasques quotidianes.

2. Usar capes és un truc interessant

En cas que vulguis estalviar, però no vulguis renunciar a estar calent a l'hivern, optar per vestir-te amb capes serà una bona decisió. En aquest sentit, recordeu que la capa inferior ha d'absorbir la humitat.

Camises penjades en perxes
Vestir amb més d'una capa és ideal per mantenir calent | Getty Images

Per això, pots fer servir una samarreta curta o més fina i després una camisa de llana de màniga llarga a sobre. Si tens fred, col·loca a la part de dalt un jersei, abric o una armilla.

3. La calor corporal també pot ser un gran aliat

Una de les claus que has de tenir presents és que com més calor corporal tinguem al voltant, millor lluitarem contra el fred. Per això, una bona idea és fer ús d'una gorra. Si és millor, en troba algun que cobreixi també les orelles.

El millor material que podeu triar per a aquest tipus d'accessoris és la llana. Si vius amb gent, no dubtis a estar a prop seu, ja que això també ajudarà a conservar la calor.

4. Igual que les mans, mantingues els peus calents

Amb els peus passa el mateix que amb les mans. Per mantenir la calor en aquesta zona del cos, el millor és fer servir mitjons gruixuts de llana. Després, pots fer servir un parell de botes que estiguin ben folrades.

mitjons
Els mitjons seran els teus millors aliats a l'hivern | Getty Images

Si ets a l'interior, les botes segur que no seran una necessitat. Això sí, en el cas que faci massa fred, no dubtis a fer-les servir fins i tot si ets a casa. Una altra opció és optar per les sabatilles de casa.

5. Sacs de dormir, també bons per mantenir la calor

Un bon complement per mantenir la calor quan dormim a l'hivern és fer-ho dins un sac de dormir. Gràcies al seu disseny, podràs estar calentet, ja que aconsegueix atrapar la calor corporal. D'altra banda, hi ha alguns dissenys diferents depenent de la temperatura, cosa que els converteix en una bona opció quan es tracta de mantenir la calor.

6. Les mantes seran el millor objecte decoratiu de casa teva

Per descomptat, un altre dels complements de la llar que no poden faltar durant lhivern és la manta. El millor és optar per una de llana o un bon edredó. A més, també serà un gran objecte decoratiu que donarà un aspecte més calent i acollidor a casa teva.

7. Intenta estar sempre en moviment

El moviment ens pot ajudar, i molt, a lluitar contra el fred. En cas que faci fred a casa teva, fes un entrenament d'uns 30 minuts i la calor et durarà fins i tot una hora. De fet, fer un escalfament de només cinc minuts serà suficient per aconseguir-ho.

8. La beguda calenta serà la teva millor aliada

No hi ha res que vingui més de gust durant els dies de fred que gaudir d'una beguda calenta. A més de l'interior del cos, escalfarà també les teves mans, augmentant la temperatura del teu organisme. Pots optar per cafè calent, te o fins i tot una sopa. No hi haurà res millor per passar la tardor i l'hivern de la manera més acollidora.