Imatge d'una noia agafant-se la grasa abdominal de la panxa

Els 9 consells dels nutricionistes per a perdre fins a 5 quilos en només una setmana

Una nutricionista molt coneguda ha compartit una sèrie de trucs infalibles per a aprimar-se

Perdre pes és l'objectiu de moltes persones, sobretot quan arriba l'estiu i volem presumir de figura. I el que realment funciona per aconseguir el cos que desitgem és alimentar-nos de manera saludable i practicar exercici regularment.

Per tal d'amenitzar el llarg procés que implica perdre molts quilos, hi ha una sèrie de guies i trucs que acceleren el procés. Tot i això, has de ser perseverant i optar per mesures que no posin en risc la teva salut.

Els nou trucs per a perdre fins a 5 kg en 7 dies

Fiona Kirk, una nutricionista britànica molt famosa, ha elaborat una llista amb trucs que et faran perdre aquests quilos que tant et molesten. Tot i que alguns trucs requereixen més energia que d'altres, notaràs que introduint aquests canvis a la dieta, t'aprimaràs fàcilment. Es calcula que, si segueixes aquests consells, et podràs aprimar uns 5 quilos per setmana.

1. Menjar més ous

Fins fa uns quants anys, no tots els experts en nutrició tenien la mateixa opinió respecte als ous. Alguns recomanaven menjar-ne com menys millor, mentre que d'altres deien que s'havien d'introduir a les dieta amb total normalitat.

Amb el pas del temps, s'ha establert que la ingesta recomanada d'ous hauria de ser de 3-5 unitats a la setmana. I és que contenen moltes proteïnes.

Diversos ous durs en un plat
L'ou dur és un gran aliat per a perdre pes | Getty Images

Tot i els beneficis que aporta, l'ou varia depenent de com estigui cuinat. Kirk recomana menjar ous durs a mig matí, ja que són els que menys calories tenen. A més, són molt saciants, així que t'ajudaran a no picar entre hores.

2. La presència de certs aliments al berenar

Un dels errors més comuns és no saber quins aliments són millors per a cada àpat. La nutricionista recomana que al berenar els protagonistes siguin els fruits secs. Com que n'hi ha una gran varietat, pots escollir els que més t'agradin. Els que tenen menys calories són les castanyes, els anacards i els festucs.

Perquè tinguin més bon gust, els pots barrejar amb llavors i amb fruita. La combinació d'aquests aliments et donarà l'energia que necessites per acabar el dia. A més, t'asseguraràs que t'alimentes de manera saludable.

3. Mantenir-se hidratat

Amb l'arribada de l'estiu, tenim més set. Per això, cal parar atenció a la quantitat d'aigua que bevem durant el dia. Si estem hidratats, serem més productius i cremarem més calories.

Detall d'una mà esprement una llimona en un got d'aigua
Si l'aigua sola t'avorreix, hi pots afegir unes gotes de llimona | Getty Images

Beure aigua també fa que tinguis menys gana. Si en prens entre àpat i àpat, notaràs que l'espera entre l'un i l'altre no es fa tan pesada. Cal destacar, però, que l'aigua no ha de ser un substitutiu del menjar, simplement és una eina que ens hidrata.

4. Els teus nous millors amics: els llegums

Per aprimar-te, hauràs de fer un exercici de reflexió. Realment portes una alimentació saludable? Per això, has d'assegurar-te que ingereixes aliments de tots els grups. És a dir: carn, peix, verdura... I hauràs de deixar de banda el grup menys sa: el de la pastisseria i el dels sucres.

Assegura't que menges llenties i fesols de manera regular. Són llegums molt versàtils, així que els pots introduir en un gran nombre de receptes. A més, tenen un gust exquisit i poder saciant, de manera que notaràs que t'omples molt fàcilment.

5. Adeu als refrescos light

Quan algú comença una dieta, creu que si deixa els refrescos ensucrats, notarà canvis al cos. Òbviament, la resposta és afirmativa, però sempre que s'abandonin totalment.

Fiona Kirk diu que no és recomanable beure refrescos light. Encara que tinguin menys calories que els normals, no són del tot compatibles amb una dieta per a perdre pes. Pel que sembla, prendre aquest tipus de begudes augmenta les ganes d'ingerir sucre. Per tant, allunya-te'n i no sentiràs cap mena de temptació.

6. Posar espècies al menjar 

Afegir espècies a les receptes té dos beneficis que no es poden ignorar. En primer lloc, el sabor millorarà. Hi pot haver aliments que no ens agradin, però si hi afegim espècies, ens els menjarem molt més a gust.

En segon lloc, les espècies picants fan que la temperatura del cos augmenti. Gràcies a aquest increment, es cremen moltes més calories. Així que no dubtis a incloure aquest tipus de condiments (com ara el curri) al menjar.

7. No oblidis la importància del cafè

Si t'agrada el cafè, estàs de sort. És un dels productes més fidels a qualsevol dieta gràcies als beneficis que aporta. Fa que la taxa metabòlica augmenti, i, per tant, el cos es veurà obligat a produir més energia a partir del greix que emmagatzemem.

Una tassa de cafè.
La millor manera de prendre cafè és sense sucre | Getty Images

Tot i que es pot prendre de moltes maneres, l'ideal és apostar pel cafè sol i amb la menor quantitat de sucre possible. En cas que et costi acomiadar-te de la llet, pots escollir-ne una de vegetal. És molt més sana que la que prové d'animals, i la de civada, per exemple, té un gust dolç.

8. Descansa millor i el cos t'ho agrairà

Hi ha estudis que demostren que dormir entre 7 i 8 hores ajuda a regular el nivell de sucre a la sang. A més, si dorms força hores, mantens la gana i les temptacions a ratlla.

Dormint les hores que necessita, el cos funciona millor durant el dia i crema moltes més calories. Al cap i a la fi, el temps que dediquem a dormir funciona com una font d'energia per a afrontar el dia.

9. La importància de les vitamines

T'has d'assegurar de consumir productes que et permetin obtenir totes les vitamines necessàries. Una alimentació correcta és clau no només per a sentir-nos bé amb nosaltres mateixos, sinó també perquè el nostre cos funcioni millor.

Una noia prenent el sol
Prendre el sol t'ajudarà a obtenir vitamina D | Getty Images

La doctora Kirk recomana prestar especial atenció a la vitamina D. És molt útil per augmentar la crema de greixos i s'obté fàcilment. La trobem en aliments com el peix blau oi també la podem aconseguir prenent el sol.