Bebent aigua

Aclareixen quines són les begudes més saludables que pots prendre, després de l'aigua

A més de l'aigua, un estudi de Harvard posa el focus en dues begudes més

Beure aigua és beneficiosa per al nostre organisme, una acció més que saludable per a l'ésser humà. Això sí, per obtenir grans beneficis d'aquesta pràctica cal beure com a mínim 2 litres d'aigua al dia. Alhora, si practiquem esport, la quantitat ha de ser més gran si és possible.

Tots els experts asseguren que cal beure aigua abans de tenir set, ja que aquest seria un símptoma que el procés de deshidratació ja ha començat.

Fa poc temps, la Universitat de Harvard ha realitzat un estudi on exposa quines són les millors opcions fora d'aquesta beguda per mantenir-nos hidratats.

Les dues begudes recomanades per un estudi de la Universitat de Harvard

En aquest cas, les millors begudes més enllà de l'aigua serien el cafè i el te, però no és recomanable afegir-hi sucre o edulcorants.

Si ens referim al cafè, aquesta és una beguda que conté cafeïna, vitamina B2, magnesi, polifenols, com l'àcid clorogènic i l'àcid quínic o diterpens (cafestol i kahweol).

Universitat de Harvard
La Universitat de Harvard ha tret un estudi significatiu que ressalta dos tipus de begudes | GETTY IMAGES

S'ha aclarit en els darrers temps, i especialment per la Universitat de Harvard, que el consum de cafè amb cafeïna no eleva el risc de malalties cardiovasculars i el càncer. La veritat és que es va arribar a publicar fa un temps una cosa així, però va ser desmentit de manera contundent.

El te i el cafè no poden faltar al nostre dia a dia

Així doncs, consumir de 3 a 5 tasses de cafè al dia es relaciona amb un menor risc de patir problemes crònics. Això sí, cal anar amb compte amb les quantitats que ingerim de cafè, ja que hi ha algunes persones que no toleren gaire ben altes dosis de cafeïna.

Una tassa de cafè.
El cafè té moltes propietats i és recomanable beure'n diverses tasses al dia | Getty Images

Cal recordar que entre els símptomes de prendre una tassa de cafè es poden donar l'ansietat, l'insomni o el nerviosisme. Per exemple, si s'és sensible a la cafeïna una bona idea és prendre's un cafè descafeïnat.

Pel que fa a la segona beguda que recomana la Universitat de Harvard, més enllà de l'aigua, parlem del te. Aquest líquid és una font de cafeïna i polifenols, per la qual cosa les seves propietats queden fora de qualsevol dubte.

És cert que aquells tes més tradicionals i que solen agradar a gran quantitat de gent no aporten gaires nutrients. Però sí que la ingesta de polifenols és una cosa molt beneficiosa per al nostre organisme. Parlem de productes químics vegetals que li aporten al te un aroma significatiu i són benèvols per a la nostra salut.

2 o 3 tasses diàries de te s'associen amb un menor risc de mort prematura

Sobre el te, s'ha posat de manifest una cosa semblant al que passa amb el cafè. Les investigacions han derivat que el consum de dues o tres tasses diàries d'aquesta beguda és positiu. S'associa a la reducció del risc a morir prematurament o patir una malaltia cardíaca.

Imatge de diversos tipus de te a sobre d'una taula de fusta blanca i una tassa d'infusió
Un estudi de la Universitat de Harvard recomana consumir te diàriament | Getty Images

A més, disminueix el risc de patir diabetis del tipus 2 i patir un accident cerebrovascular. Parlant d'accions recomanables per al nostre cos, algunes les ha enumerat la Universitat de Harvard en aquest estudi.

Menjar verdures i fruites és molt beneficiós, així com els grans integrals (blat integral, ordi, quinoa, civada o arròs integral). El peix, les aus, els llegums o fruits secs són fonts de proteïnes saludables, i cal controlar la carn vermella, així com els embotits.

Pel que fa als olis vegetals, és molt recomanable l'oli d'oliva. Cal eliminar els refinats i les begudes ensucrades. I no oblidar consumir productes lactis entre una i dues vegades al dia.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!