Foto d'unes patates fregides i d'una hamburguesa.

L'OCU alerta sobre la carn que no hauries de comprar mai de la vida al supermercat

L'Organització de Consumidors i Usuaris diu que és un «mal costum»

Tenim poc temps i què fem. Quelcom fàcil: baixem al supermercat i comprem el que sigui, però que es faci ràpid. I en aquest context, la carn picada és un producte estrella. Podem fer hamburgueses o condimentar fàcilment qualsevol salsa. Sembla un win-win

Doncs no ho és; almenys si la comprem al supermercat. Ara, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) considera que comprar carn picada en un supermercat és un «mal costum». Per què? Perquè no sabem què conté. 

Segons va explicar l'OCU en un estudi fet fa dos anys, la carn envasada té diversos problemes. En una anàlisi de carn picada de boví i preparats de carn picada, l'OCU va distingir que aquestes presentaven els  següents problemes. 

La carn picada de supermercat

  1. Excés de greixos 
  2. Massa additius
  3. Parts de l'animal que no s'haurien de picar
  4. Presència d'altres carns
Imatge de carn picada amb dues cebes.
L'OCU, segons un estudi, recomana comprar la carn picada a les carnisseries demana no fer-ho als supermercats. | Pixabay

La carn, a la carnisseria 

L'estudi de l'OCU, en aquest sentit, és molt clar. Explica que la carn picada envasada està maquillada amb colorants, té més greix i més additius. Quelcom que es tradueix amb una pitjor qualitat. 

A més, expliquen també que la comparació de preus entre el supermercat i la carnisseria no és massa notable. Per la qual cosa, vist el contrast de qualitats, ens surt molt més car adquirir aquesta mena de productes en grans superfícies com els supermercats. 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Per aquest mateix motiu, l'opció que recomana l'OCU és comprar la carn picada en una carnisseria de confiança. On, segurament, tindrem la seguretat que aquell producte ha passat tots els filtres sanitaris i també de qualitat. 

Per tant, ho hem de tenir clar: la propera vegada que comprem carn picada, baixem a la carnisseria i adquirim-la allà. Segur que, a la llarga i a la curta, ens surt molt millor. 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!