Muntatge d'una noia desvetllada en un llit i una rodona amb glaçons de gel

Acomiada't de les nits tòrrides: el truc del gel i el llit que realment funciona

Descobreix els millors trucs per refrescar la teva llar a l'estiu

Les nits càlides són una tònica diària durant l'estiu. Els mesos de juliol i agost solen ser els pitjors en aquest sentit i, per aquest motiu, sempre és bo comptar amb un «pla B» i passar a l'acció.

Una de les grans preocupacions actuals és la pujada de la llum. Això fa que els consumidors estiguin cada cop més pendents de la despesa de la seva factura. Per aquest motiu, les cerques sobre trucs per refredar la casa estalviant no fan més que augmentar.

El truc que no coneixies per refrescar la teva llar mentre estalvies

L'aire condicionat s'ha convertit en un bé de luxe per a molts i són diverses les ocasions en què les famílies no poden posar-lo per refrescar la seva llar. Per sort, continuen existint trucs de tota la vida que et poden ajudar. En aquest cas, en destaca un per al qual només necessitaràs un ventilador de taula, un dels més comuns a qualsevol casa. Per això, el gel serà el teu millor aliat.

Muntatge d'un dormitori amb un ventilador i una galleda de gel
Per a aquest truc només necessitaràs un ventilador i gel. | Getty Images, Chonesstock

El pas a pas per dur a terme aquest truc amb èxit

Si el que busques és que el teu ventilador sigui molt més eficaç, ho podràs aconseguir amb aquest senzill truc. Perquè funcioni, només has d'agafar un gibrell i omplir-lo amb glaçons de gel. Després, col·loca'l davant del ventilador. Així, quan l'engeguis, el vapor fred del gel interceptarà amb l'aire del ventilador i aquest s'encarregarà de repartir-lo per tota la zona.

Sens dubte, una bona manera d'estalviar i mantenir-se fresc que no podràs passar per alt aquest estiu. Ara bé, aquesta no és l'única, ja que hi ha altres trucs casolans perquè passis les nits estiuenques d'una manera diferent.

Altres trucs per refrescar casa sense gastar

Aquest truc del gel és un dels més efectius i també dels més comuns. Tot i això, no és l'únic que pots posar en pràctica amb l'objectiu de refrescar la teva llar estalviant uns quants euros. T'expliquem unes altres que també t'ajudaran.

Muntatge d´una dona davant d´un ventilador amb molta calor al costat de la imatge d´un termòmetre amb altes temperatures
Els trucs següents també us ajudaran a refrescar-vos | Getty Images, E-Noticies

Aconsegueix una falguera

Una bona manera que la teva llar sigui més fresca és adquirint una falguera. Aquesta és la planta més recomanada per fer que casa teva estigui fresca, ja que funciona com un humidificador de l'aire. De fet, ja són moltes les persones que l'han inclòs a casa seva.

Apaga els aparells electrònics

Un altre dels trucs que pots posar en pràctica és apagar els aparells electrònics. Si funcionen, sobretot de nit, continuen desprenent calor. A més, tria a l'estiu les bombetes fluorescents per sobre de les incandescents.

Mantingues les persianes baixes i les finestres tancades

Evitar que els rajos de sol entrin a casa a les hores de més calor també és primordial perquè casa teva estigui més fresca quan arribi la nit. Per això, abaixa les persianes i/o corre les cortines. Això sí, recorda ventilar casa teva cada matí per crear corrents d'aire.

Canvia els tèxtils de casa teva

Una altra bona manera de fer que la teva llar sigui més fresca és canviant els tèxtils. Desfes-te de les catifes o les cortines gruixudes per donar lloc a altres tèxtils més lleugers. En el cas del llit, el millor és desfer-se de l'edredó i canviar-lo per un cobrellit lleuger.

Refresca el terra

Aquest és un altre d'aquells trucs que et poden ajudar a casa teva molt més fresca, sobretot durant l'estiu. Tingues sempre a mà una galleda amb aigua freda i passa el pal de fregar pel terra de l'habitació abans d'anar-te'n a dormir. D'aquesta manera, actuarà immediatament.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!