Un home que s'ha aprimat

Aconsegueix aprimar-te 45 kg menjant gairebé el mateix cada dia

Va arribar a pesar 130 quilos i va fracassar amb la dieta Keto, però ara ha decidit compartir el seu secret

La constància és la clau de l'èxit a l'hora d'aprimar-se. Perdre pes és un dels objectius que moltes persones es marquen, però no totes les que comencen amb un pla ho  aconsegueixen.

Aprimar-se requereix una gran força de voluntat, així com una combinació òptima de dieta equilibrada i d'exercici. Sense trucs màgics que funcionin, la veritat és que eliminar aquests quilos de més no està exempt de sacrifici.

Tot i això, cal pensar que l'obesitat no només es tracta d'un problema en l'àmbit estètic, sinó també de salut. Moltes persones viuen condicionades per l'excés de pes, cosa que afecta la seva vida diària. I això és el que li va passar al protagonista d'aquest cas exitós.

El cas de Cosmyc, un exemple de com n'és d'important l'alimentació

Cosmyc, usuari de la xarxa social Reddit, una de les més populars actualment, ha decidit fer servir aquesta plataforma per compartir la seva història personal. Va aconseguir perdre 45 quilos gràcies a la seva constància i a la seva força de voluntat. En un moment de la seva vida, va arribar a pesar 130 quilos.

Com ell mateix indica, havia patit sobrepès al llarg de tota la vida. Tot i això, acostumava a fer exercici de forma constant. Per això, el seu excés mai va suposar un problema per a ell. La cosa va canviar quan es va lesionar el genoll abans d'entrar a la universitat, cosa que no li va permetre continuar fent esport a gran escala. El seu cos també va notar aquest canvi.

Per tant, va decidir provar una nova dieta que li permetés tornar a tenir un pes saludable. El que no s'imaginava és que el mètode es basaria a menjar, gairebé sempre, el mateix.

La clau del seu èxit: la dieta CICO

Anteriorment, Cosmyc havia intentat aprimar-se de moltes maneres. Sobretot fent la famosa dieta Keto. Aquest tipus d'alimentació no li va servir de gaire i l'intent va convertir-se en un fracàs.

Sense rendir-se, no va trigar a conèixer la dieta CICO ('Calories In, Calories Out'), una dieta que es basa a comptar les calories que es consumeixen diàriament per cremar-ne més.  Per aconseguir aquests objectius, cal que els seguidors d'aquesta dieta se centrin en el balanç calòric, que al final del dia ha d'estar sempre en negatiu.

Pizza
La tècnica del jove es basava a comptar les calories que consumia diàriament | GETTY IMAGES

Tot i comptar amb un gran nombre d'adeptes, els especialistes alerten que comptar calories no t'assegura aprimar-te de manera saludable. És a dir, si et centres només és els números és possible que abusis de menjar poc saludable només perquè et quadren els números.

Què menjava cada dia?

Cinc dies a la setmana, l'únic esmorzar de Cosmyc és un cafè. La resta es decanta per torrades amb ous, salsitxes i un batut de proteïnes.

A l'hora de dinar sempre ingereix 300 grams de pit de pollastre, 500 grams de verdures i 250 grams d'arròs blanc. Això sí, assegura que un parell de dies a la setmana fa una excepció i aprofita per demanar menjar menys saludable.

Arròs amb pollastre
Cosmyc ha aconseguit aprimar-se menjant gairebé cada dia el mateix | GETTY IMAGES

Per sopar, menja 250 grams d'arròs amb cinc clares d'ou, quatre ous sencers i algun aliment purament proteic. Els més comuns són la tonyina o les hamburgueses. De postres, barreja una cullerada de proteïna amb iogurt o civada, així com cinc grams de creatina. Igual que amb el dinar del migdia, dos dies a la setmana sopar menjar a domicili.

A més, la pèrdua de pes ha estat possible gràcies a la combinació d'aquest mètode i la pràctica diària d'exercici. Com assenyalen un gran nombre d'especialistes, la veritable clau per aprimar-se és adquirir hàbits saludables compostos per una dieta completa i exercici diari.