Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'un supermercat

Acusen una coneguda marca d'eliminar el castellà dels seus productes a Catalunya

La decisió de la multinacional ha fet esclatar la polèmica a Twitter

Imatge d'arxiu d'un supermercat
La decisió de la multinacional ha fet esclatar la polèmica a Twitter | Pixabay

Nova polèmica al voltant de la llengua. Una famosa multinacional angloholandesa ha esdevingut 'Trending Topic' a Twitter per haver eliminat el castellà del seu etiquetatge en els productes que distribueix a Catalunya. La firma en qüestió, Unilever, més coneguda com a Frigo pels seus gelats, retola en català, anglès i alemany els seus productes en les cartes d'hostaleria a terres catalanes.

La decisió de la marca, amb seu a Viladecans, ha aixecat polèmica, en especial crítiques d'una part de la societat catalana, com ara Societat Civil Catalana, indignada per l'absència de la descripció del producte en castellà. 

Alguns usuaris criden al boicot

La pàgina 'Dolça Catalunya' ha publicat la informació, acusant la multinacional de «menyspreu» al castellà, «llengua per antonomàsia» i «habitual» a Catalunya, parlada per un «51% dels catalans». I molts usuaris de la xarxa han donat suport a l'argument, molts fins i tot cridant a fer boicot a Frigo.

Enfront de les acusacions del 'site' atribuint a la multinacional la ideologia del procés i acusant-la d'excloure la llengua castellana en favor de l'independentisme, alguns usuaris han restat importància a l'assumpte i fins i tot algun ha plantat cara al lloc web, recordant-li que en altres ocasions ha criticat que Hacendado no retolés en català. El debat està servit.