Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una persona posa combustible al seu cotxe

Les tres benzineres més barates de Barcelona, segons la zona on siguis

Els preus del combustible han tornat a pujar després del confinament pero en alguns casos segueixen sent més econòmics que abans de la pandèmia

Una persona posa combustible al seu cotxe
Les tres benzineres més barates de Barcelona, segons la zona on siguis | Pixabay

Els preus del combustible s'han normalitzat en un temps rècord després de viure, durant els mesos més forts de la pandèmia de Covid-19 i l'estat d'alarma, una de les èpoques recents amb els preus més baixos a causa de la caiguda de la demanda.

Tot i això, algunes benzineres han decidit mantenir uns preus baixos per afavorir que la demanda segueixi augmentant i mantenir els clients que han estat fidels també durant el confinament, fins i tot a l'àrea de Barcelona, on habitualment els preus acostumen a ser més alts. 

Segons informació publicada pel portal 'DieselGasolina.com', a tota l'àrea metropolitana s'hi poden trobar benzineres més barates que altres de la mateixa zona. Per exemple, a la ciutat de Barcelona, la benzinera més econòmica la podem trobar al districte de Sant Martí. 

Concretament, es tracta d'un establiment de Petroprix ubicat al número 108 del carrer de Badajoz, amb un cost que ronda els 0,973 euros per litre si s'utilitza Gasoil A, i de 1,027 euros per la Gasolina Sense Plom 95. 

Si sortim de la capital, els preus fins i tot són més baixos en diverses benzines, tant a l'àrea metropolitana nord com a l'àrea metropolitana sud. Pel que fa al sud, la benzinera més econòmica és la d'Alcampo a Sant Boi de Llobregat, amb un preu de 0,895 euros per litre per al dièsel i de 0,975 per la Gasolina SP 95. 

En canvi, al nord de Barcelona, la benzinera més econòmica és l'estació de BonÀrea ubicada a Badalona, amb el litre de gasoil per 0,905 euros, mentre que el de gasolina SP 95 el trobarem per 0,985 euros.

El preu dels combustibles va fer pujar l'IPC a Espanya el mes de juliol

L'índex de preus de consum (IPC) va pujar a Espanya un 0,5% al juny en relació amb el mes anterior i va elevar sis dècimes la taxa interanual, fins al -0,3%, davant del -0,9% del mes de maig, segons les dades definitives que ha publicat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que coincideixen amb les que va avançar el mes passat.

Amb aquest avanç de sis dècimes, l'IPC interanual trenca una ratxa de quatre mesos de reculades i encadena tres mesos en taxes negatives. L'organisme estadístic ha atribuït l'augment de la taxa interanual a l'encariment de l'electricitat i dels carburants i combustibles, en comparació amb la baixada de preus que van registrar el juny del 2019.

Davant l'augment de les gasolines i la llum, el grup dels aliments va retallar al juny la seva taxa interanual set dècimes, fins al 2,8%. La inflació subjacent, que exclou els aliments no elaborats i els productes energètics, va disminuir una dècima al juny, fins a l'1%, amb la qual cosa se situa una mica més d'un punt per sobre de l'IPC general.

L'INE recorda que el 22 de juny va acabar l'estat d'alarma i la majoria dels establiments comercials van reprendre l'activitat. No obstant això, l'organisme ha recollit les dades per mitjans telemàtics perquè durant gran part del mes va estar vigent la restricció de moviments i la limitació d'aforament als establiments.