Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una persona tocant-se el cuir cabellut amb els dits i una altra imatge d'un bol amb aigua i bicarbonat

Digues adeu als cabells grassos amb aquest ingredient que tens a la cuina: gran efecte

Des que ho vaig provar, ja no tinc la necessitat de rentar-me els cabells una vegada i una altra sense aconseguir resultats

Tenir el cabell gras i voler bregar amb ell és un desafiament constant. Aquest problema capil·lar és especialment comú entre dones, ja que els canvis hormonals o l'ús freqüent d'assecadors i planxes poden ser contraproduents.

Conviure amb la sensació de necessitar rentar els cabells una vegada i una altra em resultava frustrant. Almenys fins que vaig trobar una solució per combatre el cabell gras.

Demora els rentats amb el tractament

Tot i que el mercat ofereix diverses solucions i els salons de bellesa tenen tractaments específics, hi ha un ingredient ideal i molt casolà per aconseguir un efecte increïble: el bicarbonat de sodi.

Aquest és conegut per les seves propietats desgreixants, i la seva aplicació als cabells pot marcar la diferència. Això sí, com amb qualsevol remei natural, és crucial no abusar-ne l'ús. Ja que pot resultar una mica abrasiu si s'utilitza en excés.

Els passos que s'han de seguir

SHAMPOO vs BICARBONATO DE SODIO para EL CABELLO | Juli Berea

1. Barreja bicarbonat de sodi amb aigua

Comença seleccionant una cullerada de bicarbonat de sodi i afegeix-la en un recipient. Afegeix-hi aigua a poc a poc i barreja-ho fins a obtenir una consistència de pasta espessa. La quantitat d'aigua pot variar, així que afegeix gradualment fins a aconseguir la textura adequada.

2. Renta el teu cabell amb xampú i esbandeix bé

Abans d'aplicar la pasta de bicarbonat de sodi, renta els cabells amb el xampú habitual. Aquest pas eliminarà la brutícia i l'excés de greix, i permetrà que el bicarbonat de sodi actuï de manera més efectiva. Assegureu-vos d'esbandir bé el xampú per preparar els cabells per al següent pas.

3. Aplica la pasta sobre els cabells

Distribueix uniformement la pasta de bicarbonat de sodi sobre el teu cuir cabellut i al llarg del teu cabell. Cobreix totes les àrees problemàtiques, especialment les que tendeixen a ser més greixoses, amb els teus dits.

4. Realitza un suau massatge

Dedica uns minuts a fer massatges suaument la teva cabellera amb la pasta de bicarbonat de sodi. Aquest massatge no només ajuda a distribuir el producte de manera més efectiva, sinó que també estimula la circulació sanguínia.

5. Deixa actuar durant 5 o 10 minuts

Després d'aplicar la pasta, deixa que el bicarbonat de sodi actuï al teu cabell. Aquest temps permetrà que les seves propietats desgreixadores penetrin al cuir cabellut, absorbint l'excés de greix i deixant la teva cabellera més fresca.

6. Esbandeix amb aigua tèbia

Un cop transcorregut el temps d'actuació, esbandeix abundantment el teu cabell amb aigua tèbia. Assegureu-vos d'eliminar per complet la pasta de bicarbonat de sodi per evitar residus. Aquest pas final deixarà el teu cabell net i revitalitzat.

En seguir aquestes instruccions, maximitzaràs els beneficis del bicarbonat de sodi per combatre el cabell gras, assegurant un tractament efectiu i segur per a la teva cabellera.